≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li ste spremni za dan večitih?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana danas igraju zaostale mečeve sedmog kola nacionalnog šampionata, a košarkaši mečeve Evrolige

  • 1
FK Crvena zvezda, KK Crvena zvezda, FK Partizan, KK Partizan Foto: Marko Jovanović, Nikola Tomić

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana danas igraju zaostale mečeve sedmog kola nacionalnog šampionata, dok će košarkaši odigrati svoje mečeve u okviru sedmog kola Evrolige.

Tokom pet i po sati neprestanog programa, navijači će biti u prilici da odgledaju četiri utakmice večitih rivala, tako da je ovo pravi "dan večitih".

Fudbaleri crveno-belih će imati nešto teži zadatak, s obzirom da ih očekuje uvek nezgodno gostovanje Čukaričkom na Banovom Brdu. Šampion Srbije je u odličnoj formi, bar kada je reč o nacionalnom šampionatu i zauzima prvu poziciju na tabeli Superlige sa 47 osvojenih bodova nakon 17 odigranih kola.

Meč počinje u 18 časova i 45 minuta, a nema sumnje da će ovo biti još jedan izazov za ekipu koju sa klupe predvodi Miloš Milojević. Sa druge strane, "brđani" su vezali tri remija u prvenstvu, te protiv atraktivnog rivala traže pobedničku formu.

Čukarički je trenutno četvrtoplasirani tim domaćeg šampionata sa 32 osvojena boda, četiri manje od trećeplasiranog TSC-a. Šef stručnog štaba ekipe sa Banovog brda - Dušan Kerkez je na konferenciji pre meča izjavio da njegovom timu neće nedostajati motivacije, ali i poručio da je tradicija tu da se ruši. Tradicija je na strani crveno-belih, a ostaje nam da vidimo ko će izaći kao bolji iz ovog duela.

FK Crvena zvezda - FK Mladost Lučani Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana će od 16 časova i 30 minuta na svom terenu dočekati subotički Spartak. Ekipa Gordana Petrića je drugoplasirana sa 40 osvojenih bodova, sedam manje od večitog rivala, dok se Spartak nalazi u dosta težoj situaciji, s obzirom na to da tim sa severa Srbije zauzima 12. mesto sa 15 osvojenih bodova, koliko ima i lučanska Mladost.

Crno-beli su uz dosta muke slavili na gostovanju TSC-u u prethodnom kolu u izuzetno uzbudljivom meču rezultatom 2:3, te u pobedničkoj formi i dobrom raspoloženju dočekuju današnji susret. Sa drug strane, Subotičani su nakon niza od šest poraza uspeli da pronađu "pravi" ritam, pa su u poslednjih pet mečeva zabeležili dve pobede, dva remija i svega jedan poraz.

FK TSC vs FK PARTIZAN Foto: MN Press/Milan Rašić

Pored fudbala, navijače večitih očekuje i bogat košarkaški program. Obe ekipe biće na teškom ispitu, s obzirom da gostuju favorizovanim protivnicima. Košarkaši Crvene zvezde će gostovati trenutnom lideru Evrolige - Fenerbahčeu, a taj meč je na programu od 18 časova. Tim sa Malog Kalemegdana je u lošoj seriji sa dva vezana poraza u svim takmičenjima, i zauzima 18. poziciju u najelitnijem evropskom takmičenju sa samo jednom pobedom i pet poraza.

Nakon poraza u Monaku, crveno-beli su doživeli šokantan poraz na domaćem terenu od ekipe Zadra, te je pitanje kakva atmosfera vlada u ekipi Valdimira Jovanovića. Sa druge strane, Fener je i uprkos porazu od Barselone u prethodnom kolu i dalje prvoplasirani tim Evrolige, sa pet pobeda i samo jednim porazom. Turski predstavnik važi za jednog od favorita takmičenja, a ostaje nam da vidimo mogu li crveno-beli da dođu do iznenađenja i vrate se na pobednički kolosek.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Partizana će takođe imati težak, ali ne i nemoguć zadatak, s obzirom da od 20 časova u Pireju gostuju ekipi Olimpijakosa. Crno-beli su u sjajnoj seriji rezultata i u posklednjih šest mečeva u svim takmičenjima ne znaju za poraz.

Izabranici Željka Obradovića su sedmoplasirana ekipa Evrolige, sa tri poraza i tri vezane pobede. Sa druge strane, grčki predstavnik je nakon naleta i četiri uzastopne pobede u nešto lošijoj formi, s obzirom da su crveno-beli iz Atine vezali dva poraza na evro-sceni, te će protiv Partizana pokušati da se vrate na pobednički kolosek.

KK BORAC vs PARTIZAN Foto: MN Press/Dragana Stjepanović

Nema sumnje, očekuje nas zanimljiv dan.

Satnica mečeva:

16:30 Partizan - Spartak ( Arenasport 1 Premijum)

18:00 Fenerbahče - Crvena zvezda ( SK2)

18:45 Čukarički - Crvena zvezda  Arenasport 1 Premijum)

20:00 Olimpijakos - Partizan (SK1)

Kakve rezultate očekujete za večite večeras?

Glasajte

Video: Košarkaši Zvezde bodrili fudbalere protiv Monaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    10. novembar 2022 | 11:30

    Sto ne pisete o problemima u fss koji su se preneli na reprezentaciju? Sto ne pisete da mitrovic i vlahovic ne zele da igraju? Pixi je podneo ostavku sto ne pisete o tome??? Ko unosi nemire u tim 10 dana pred pocetak???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA