≫ 

Srbija gubi trku za velikog bisera: Samardžić na spisku reprezentacije Nemačke

Lazar Samardžić nastupiće za ekipu Pancera do 21 godine starosti

  • 3
Lazar Samardžić, FK Udineze, Serija A Foto: Profimedia

Iako je postojala "tanka" nada da bi Lazar Samardžić mogao da zaigra za reprezentaciju Srbije, ona posle najnovije objave Fudbalskog saveza Nemačke postaje sve manja.

Naime, fudbaler Udinezea sa srpskim korenima dobio je poziv da nastupa za tim Pancera do 21 godine starosti, tako da će "pojačati" Nemce u predstojećem prijateljskom meču sa Italijom koji je na programu 19. novembra od 17.30 časova.

On je već upisao nastupe za mlade timove Nemačke do 16, 17, 19 i 20 godina, a isto tako je već četiri puta igrao za aktuelnu generaciju i postigao jedan gol.

Kroz karijeru je nastupao u rezervama Herte, iz svog rodnog Berlina, kao i za Lajpcig, dok je od prošle sezone član Udinezea za koji je nastupio ukupno 27 puta uz četiri pogotka.

Zbog svojeg porekla, pošto mu je otac rođen u Živinicama kod Tuzle, Lazar je imao mogućnost da nastupa i za selekciju Srbije. Ipak, kako se stvari čine, verovatnoća za to je sada izuzetno mala.

Video: Sjajan gol Simića za izjednačenje utakmice između Vojvodine i Mladosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale Berlin

    11. novembar 2022 | 17:52

    Jarane, taj se nikad neće da probije u A-selekciji. A već sam pisao i ponavljam, on NIŠTA NIJE POSEBAN! Srbija ništa ne gube ako zaigra za nemce. Tačka!

  • alal vera alal vera

    11. novembar 2022 | 16:13

    sa nemcima igra za titulu svetskog i evropskog sampiona sa srbijom ce da igra trecu ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA