≫ 

Šok sezone u Premijer ligi: Siti jurio sve, a dobio ništa, Toni u 98. minutu ućutkao čitav Etihad!

Neverovatan šok u meču koji je trajao preko 100 minuta u Mančesteru

  • 1
Erling Haland, FK Mančester siti Foto: Tanjug - AP

Nekada je bolji golub u ruci, nego vrabac na grani. A upravo tako se može opisati duel između Mančester sitija i Brentforda u kojem su gosti odolevali tokom čitavog meča pod naletima Građana, koji su želeli sva tri boda, a onda su u 98. minutu zaboravili na odbranu i izgubili sve - 1:2 (1:1).

Junak ekipe Mančester sitija bio je Ajvan Toni, koji je realizovao pomenutu kontru i spakovao loptu u mrežu za potpuni muk na stadionu "Etihad". Niko nije mogao da veruje da će Brentford uspeti da uopšte namuči Građane, a tek da pokupi sva tri boda.

Da stvar bude bizarnija, pobeda je mogla da bude još ubedljivija, pošto je Siti posle primljenog gola ponovo jurnuo napred, a onda je Brentford imao kontru tri na jedan, koju je ipak uprskao, pošto je Toni šutirao pravo u odbrambenog igrača.

Meč se inače igrao preko 100 minuta, pošto smo imali čak 10 minuta nadoknade, a sve zbog povrede Ajmerika Laporta, koji je baš dugo ostao da mu se ukazuje pomoć, ali je na kraju nastavio utakmicu. Promašivali su redom šanse Erling Haland, Kevin de Brujne, Rodri... Kanselo je pokušao da prevari sudiju Pitera Bejnksa simulirajući penal, ali ni to nije vredelo.

Prvo poluvreme donelo nam je dva pogotka, pošto je Brentford poveo preko Tonija u 16. minutu, da bi Fil Foden u prvom minutu nadoknade ovog perioda iskoristio dodavanje Akanđija za izjednačenje.

Čitav ovaj epilog znači da Siti sada ostaje na 32 boda i daje šansu Arsenalu da dođe do +5 ukoliko bude savladao Vulverhempton. A bez ozbira na ishod tog meča, Tobdžije će biti prve na tabeli za Božić, što ima poseban značaj.

PREMIJER LIGA - 16. KOLO

Subota

Mančester siti - Brentford 1:2 (1:1)

Bornmut - Everton (16.00)

Liverpul - Sautempton (16.00)

Notingem Forest - Kristal Palas (16.00)

Totenhem - Lids (16.00)

Vest Hem - Lester (16.00)

Njukasl - Čelsi (18.30)

Vulvs - Arsenal (20.45)

Nedelja

Brajton - Aston Vila (15.00)

Fulam - Mančester junajted (17.30)

Standings provided by Sofascore

Video: Sjajan gol Simića za izjednačenje utakmice između Vojvodine i Mladosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haland u džepiću

    12. novembar 2022 | 16:19

    Ali Junak ekipe Mančaster Sitija 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA