"Svi su bili neraspoloženi posle Spartaka, ali to mora da se zaboravi": Petrić želi pobedu na kraju jeseni

Crno-beli sutra od 15.30 dočekuju Novi Pazar

  • 4
Gordan Petrić Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana ponovo izlaze na teren posle svojevrsnog šoka doživljenog pre samo nekoliko dana u odloženom meču 7. kola Superlige protiv Spartaka, kada su Subotičani uzeli sva tri boda iz Humske. Ovoga puta, rival će biti Novi Pazar, takođe na stadionu na Voždovcu (15.30, nedelja).

Trener Gordan Petrić tradicionalno je sazvao konferenciju za medije dan pred utakmicu, gde je istakao da Novi Pazar igra rasterećeno i da to doprinosi sjajnim rezultatima ovog kluba ove sezone.

- Igramo sa jednom ekipom koja dolazi rasterećena protiv nas iz prostog razloga što su skupili toliko bodova da im to dozvoljava da igraju tako. Iskusna su ekipa, dobro nameštena, imaju trenera koji voli ofanzivni fudbal, sutra će biti mnogo drugačije nego protiv Spartaka. Nadam se da će moji igrači biti svežiji nego protiv Spartaka, a nadam se da ćemo naći prostor između linije i da ćemo uzeti tri boda. Novi Pazar dolazi rasterećen.

Novi Pazar je i dužnik, pošto je upravo od tog meča sa Partizanom klub iz grada sa Jošanice krenuo u sjajnu seriju pobeda.

- Motiv ko motiv, nama je motiv da sutra odigramo dobru utakmicu, pružimo maksimum i uzmemo tri boda. Ja sam došao posle Pazara, videću momke danas, juče su trenirali, malo su se oporavljali od Spartaka, nadam se da će svi biti spremni. Protiv Spartaka je bilo mrtvo, bili smo spori, po rezultatima smo pretrčali isto kao protiv Kelna i Nice, ali nije umor samo to da li trčiš ili ne. Videlo se po pasu, duelu, skoku, udarcu, nadam se da će biti svežiji.

Šta se dešava sa trkom za titulu, sada kada je Zvezda već pobegla na deset poena prednosti?

- Pa razgovarao sam posle utakmice, ali vidi se po njima da su neraspoloženi, ali moraju da shvate da to zaborave u roku od sat vremena i da ide opet dokazivanje. Sve se svodi na dokazivanje, sve što je bilo lepo ljudi zaboravljaju, ono loše više i pamte. Sigurno da im je teško posle poraza, ali verujem da jedva čekaju utakmicu da opet uđu u neki kolosek.

Da li će ovakva bodovna razlika omogućiti više šanse za mlade igrače, poput Petkovića, Baždara, Jovića?

- To su sve igrači koji su perspektiva kluba, ja sam rekao da će nam ova pauza dosta stvari reći da vidimo u kom pravcu ide klub, a i pripreme će dosta pokazati. Kad pogledate u ovoj rotaciji Šehović, Jović i Terzić nisu dobili prostora, ovi igrači su imali šansi da igraju i da rotiramo, to je nešto što ćemo mi u klubu, Kralj i ja, da porazgovaramo na tu temu i da vidimo kako da otvorimo prostor mlađim igračima. Ja sam rekao da meni treba 14 igrača na seniorskom nivou a da ostalo budu deca iz škole. Da li će bodovna razlika dozvoljavati da to uradimo, ima dosta da se igra kod nas u prvenstvu, a i u Evropi. Videćemo, a na pripremama ćete i vi videti sve.

Gordan Petrić Printscreen: Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

Planira Petrić da pozove dosta mladih igrača na pripreme.

- Svi koji su bili u trenažnom procesu će ići na pripreme i priključiće se par igrača iz omladinske ekipe, čak i mlađi. Generalno ovaj plan što smo napravili ima prostora i za tu decu da dobiju minutažu, vi ako ga ne vidite tamo, ne možete stvariti pravu sliku. Utakmica je bitna da stvorite sliku o igračima. Ovo što treniraju, odrađuju na pravi način, a jedno su pripreme, drugo su te utakmice gde će dobiti prostor, da vidimo kako će dalje. To je proces koji traje, da ne misle ako idu na pripreme imaće neke minute, ako ne bude sad, biće u junu, ako ne u junu, biće u januaru... Svi smo to prošli.

Pokušao je Petrić dalje da analizira taktiku predstojećeg rivala.

- Pa, ono što mi skautiramo ekipe, tako i ekipe skautiraju nas. Da li će oni ući u tu našu "macu" pa da im uzmemo loptu, da pa napadnemo. Čakar kao trener i kao igrač koji je imao te sposobnosti, on pokušava da igra fudbal, da li će to protiv nas pokušati, videćemo. Posle Niša smo dali gol iz prekida, protiv Spartaka smo imali 2-3 šanse u prekidu kad nismo mogli da probijemo linije, a i to sam rekao, u mojoj generaciji dok Peđa ne reši nešto, posle tog gola smo svi bili majstori, bilo je prostora. Ono što je bitno, da mnogo budemo hitriji, brži u razmišljanju, protiv Javora smo imali te neke situacije koje liče na fudbal koji mi igramo, protiv Spartaka to već ne.

Kaže da će se posebna pažnja obratiti na Mijića, ali da Partizan uvek prvo gleda na sebe.

- Pa Mijić je iskusan igrač koji zna da igra fudbal, ima dobar prekid, moramo obratiti pažnju na njega. Ali nije samo on, ima tu dosta igrača koji mogu, ako mi kiksnemo da naprave problem, ako mi ne kiksnemo, nema čega mi da se plašimo tu. Ali imaju sposobnosti da nas ugroze ako se ukaže prilika.

Video: Ovo je Mali Borak, srpski Bilbao sa domaćim igračima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nort

    12. novembar 2022 | 17:46

    Laz,mi smo Raspolozeni vec 6 godina😆😆😆

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    12. novembar 2022 | 16:46

    Тако је👏👏👏. Треба заборавити Спартак, Ивањицу, Митровицу а и Пазар...и он их очепио😂😂😂...ма заборавите титулу и куп за почетак, па да видимо остало👍👍👍

  • Др

    12. novembar 2022 | 21:52

    Имам утисак да ће после утакмице бити поново популарна , она стара песма" Мала, мала, мала из Новог Пазара"!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA