Srđan Plavšić u formi života: Bivši igrač Zvezde golom i asistencijom "upleo" Ostravu u borbu za Evropu

Kao sjajna se ispostavlja njegova pozajmica iz praške Slavije

  • 1
Srđan Plavšić Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Moćni Atomski mrav je u formi života! Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Srđan Plavšić se fantastično snašao u češkom Banjiku iz Ostrave sa kojim beleži zapažene rezultate, a u današnjoj pobedi protiv Bohemijansa na domaćem terenu postigao je gol i upisao finu asistenciju - 4:1 (2:0).

Može se reći da Plavšiću ove jeseni sve polazi od ruke, pošto je nedavno saznao da će postati otac, a posle dolaska u Ostravu povratio je svoj napadački instinkt koji je dokazao i na današnjem meču Prve lige Češke.

On je bio strelac drugog gola na meču iz kontre, koji je pao u 35. minutu susreta. Sjajno je Srđan protrčao po strani, šutirao iz sve snage u suprotan ugao gola, što je bio potpuno neodbranjivo za golmana Bohemijansa iz Praga.

U 73. minutu, Plavšić je ponovo odigrao važnu ulogu kod gola koji je postigao njegov saigrač Almasi. Može se reći da je Srki odradio veći deo posla, pošto je istrčao u pravom momentu, pobegao svim svojim čuvarima, a potom samo poslužio napadača na petercu upisavši tako sjajnu asistenciju.

Bio je to drugi gol Atomskog mrava iz Novog Sada u dresu Ostrave ove polusezone, a uz to ima i tri asistencije. Prethodni vikend je morao da pauzira, zbog dogovora između Slavije i Banjika vezanog za njegovu pozajmicu, ali to mu je očigledno i više nego prijalo.

Situacija na tabeli je takva da je Ostrava sa nova tri boda skočila na deveto mesto na tabeli sa 20 bodova, samo dva manje od Bohemijansa koji drži poslednje mesto koje vodi u plej-of, a tri manje od četvrtoplasiranog tima Hradec Kralove, što će reći da Banjik može do kraja vrlo lako da se uključi u borbu za Evropu.

Pogotovo sa ovako raspoloženim Plavšićem.

Video: Srđan Plavšić postao biznismen: Bili smo na žurci u njegovom restoranu, Prag će biti hit Novog Sada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA