≫ 

Tenzije u Đenovi: Navijači čekali Stankovića i igrače, tek im kordon policije obezbedio prolaz autobusa

Đenovljani prolaze kroz rezultatsku agoniju kojoj se ne nazire kraj

  • 43
Dejan Stanković navijači Sampdorije Foto: Youtube/Serie A, Twitter/CalcioTurkey

Poraz od Lećea, novi, četvrti po redu, još jedan bez datog gola, nije ono najgore što je snašlo igrače i stručni štab Sampdorije na čelu sa Dejanom Stankovićem. Novo, neprijatno iznenađenje sačekalo ih je kada su krenuli sa stadiona, jer su ih ispred kapija čekale gnevne pristalice kluba, potpuno revoltirane zbog rezultatskog sloma kojem nema kraja.

Italijanski mediji prenose da je i policija morala da interveniše, doduše samo kao štit i obezbeđenje, kako bi se igrači, Stanković i njegovi saradnici bezbedno odvezli autobusom u trening centar, dalje svojim domovima. Kroz kordon policije su morali da se probiju pored besnih navijača.

Ovakav prizor je kulminacija velikog nezadovoljstva tifoza Đenovljana koji su u subotu uveče svedočili rekordnom 24. porazu svog tima u kalendarskoj godini, petog uzastopnog na svom terenu. Ne pomaže, očito, ni Stanković, jasno je to već posle sedam utakmica koje je odradio na klupi tokom kojih je upisao samo jednu pobedu, remi i pet poraza.

Klub prolazi i kroz teške finansijske poteškoće, u potrazi je za novim vlasnikom kojeg nema ni na vidiku i situacija je više nego alarmantna, toliko da je predsednik Marko Lana morao da podigne novi kredit u banci težak 200 miliona evra.

Sampdorija zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa samo šest bodova i jednom pobedom u 15 kola - tu jednu ostvarila je sa Stankovićem na klupi.

dejan stanković Foto: twitter/CalcioTurkey

Jedina srećna okolnost u ovom teškom trenutku po klub je pauza od 54 dana koja sledi i beg ekipe u Tursku gde će odraditi deo priprema za nastavak sezone kada se Mundijal u Kataru bude završio.

Do tada će i mnoge stvari biti jasnije, ko će od igrača ostati, da li će najvredniji otići usled loma od kojeg svi žele da pobegnu i da li će Dejan Stanković nastaviti da kormilari brodom koji je odavno krenuo da tone.

Slika gotovo uplakanog veterana Fabija Kvaljarele neposredno po završetku meča sa Lećeom je možda i najupeačtljivija slika trenutnog stanja u klubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србски син

    12. novembar 2022 | 23:42

    Није ти то Творзина лига, па да играш намештене утакмице.

  • Keze

    12. novembar 2022 | 23:19

    Cim si cuo da imas mogucnost da odes u Italiju pobego si iz Zvezde par dana pre pocetka derbija i doveo nam Kulibalija jadnog.A sad neka te kordon prati iz Sampdorije

  • Brut

    12. novembar 2022 | 23:17

    E jest i trener. 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA