≫ 

Zvezda ponovo u nadoknadi stigla do pobede na jugu Srbije: Katai u 92. minutu "odveo" crveno-bele na +13!

Dva gola postigao je sjajni fudbaler Crvene zvezde

Aleksandar Katai Foto: MN Press

Ponovo se Zvezda "izvukla" na jugu Srbije! Delovalo je dosta dugo da će Radnik iz Surdulice doći do boda protiv aktuelnog šampiona, ali su crveno-beli kod sebe imali mađioničara Kataija. Sa dva gola, od kojih je drugi stigao u 92. minutu, crveno-beli su slavili pobedu - 1:2 (0:1).

Prvo poluvreme počelo je relativno mirno. Zvezda je uglavnom imala posed u svojim nogama, ali nije uspevala da dođe do neke konkretnije prilike pred golom Surduličana, koji su se stameno branili, a čak su u 20. minutu posle serije kornera imali i dobru priliku da dođu do eventualnog vođstva.

Nakon što to nisu iskoristili, usledio je hladan tuš na drugoj strani. Igrao se 35. minut kada je Aleksandar Katai dobio loptu na oko 14 metara od gola, šutirao u donji desni ugao gola i doneo prednost Crvenoj zvezdi. Delovalo je da će posle toga sve biti mnogo lakše za goste.

Do kraja prvog poluvremena većih prilika nije bilo, da bi pravi šok za crveno-bele usledio odmah na početku drugog poluvremena. Samo dva minuta nakon što su se vratili iz svlačionice, igrači Radnika organizovali su gotovo identičan napad kao Zvezda kod napada za vođstvo, a Spasić je na idealan način šutirao i matirao Borjana za izjednačenje.

Dugo je bilo potrebno Zvezdi da se oporavi od tog šoka. U 67. minutu je Srnić pao posle jednog starta u kaznenom prostoru što je sudija Nenad Minaković okarakterisao kao simuliranje, zbog čega je dao žuti karton fudbaleru gostujuće ekipe. Usledila su dva slobodna udarca, po jedan za obe ekipe, koja nisu donela promenu rezultata, a onda i dve fantastične šanse.

Prvo je u 78. minutu Duronjić imao šansu utakmice da Radniku donese prednost, ali je šutirao pored stative u situaciji jedan na jedan sa golmanom Borjanom, da bi samo minut kasnije Ben istrčao sam pred čuvara mreže Radnika i završio akciju šutem pravo u njega.

Tenzije su rasle kako se meč primicao kraju, pa je u 86. minutu isključenje zaradio sekretar Crvene zvezde koji je sedeo na klupi, Goran Negić, a koji je očigledno nešto žestoko prigovorio Minakoviću ili nekom od pomoćnika, što ovaj nije želeo da istoleriše.

Ipak, odbrana Radnika je na kraju poklekla pod silnim naletima Zvezde. U 92. minutu utakmice, drugom od sedam predviđenih minuta nadoknade vremena, Crvena zvezda je stigla do prednosti, a na kraju i pobede. Sudija Minaković je sudio slobodan udarac na oko 18 metara od gola, odlučio se Katai da preuzme odgovornost i poslao je perfektan udarac u ćošak gola.

Svi su poleteli ka Delijama da proslave, a kako i ne bi, Zvezda je sada na +13 u odnosu na Partizan, dok crno-beli igraju svoj meč protiv Novog Pazara ovog popodneva u Humskoj ulici.

Video: Lalatović šokirao: Sudija mi je rekao da ima naređenje odozgo da me isključi šta god uradim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srky

    13. novembar 2022 | 15:27

    Bruka i sramota, nadoknada 7 min a gol iz faula bez kontakta na ivici sesnaesterca. Ugasite cirkus ligu !

  • Rola

    13. novembar 2022 | 15:29

    Dali sada treba neko da komentariše još jedanu sudijsku lakrdiju. Da nije bilo slobodan udarac bio bi penal jeropajdara ne sme izgubiti oni su naj bolji klub u svetu ne mogu da izgube ni jednu utakmicu u domaćem prvenstvu. Slaviće se titula nameštena nameštena!

  • Malo

    13. novembar 2022 | 15:20

    Je nadoknadio, sramota, trebao je bar 10 min !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA