Zvezdin gol protiv Radnika neregularan, nije postojao kontakt kod faula: Sudijski ekspert otklonio dileme

Zdravko Jokić je imao još jednu zapaženu ulogu za Arena sport televiziju

  • 59
Aleksandar Katai, faul Foto: Arena Sport Premium 1

Ukoliko je bilo sumnje i rasprave da li je faul za Crvenu zvezdu iz kog je postigla pobednički gol protiv Radnika bio sporan ili ne, više ih nema. Zdravko Jokić, sudijski ekspert, otklonio je dileme i istakao da faul nije smeo da bude dosuđen!

Faul iz kog je Aleksandar Katai postigao gol protiv Radnika je već podigao dosta prašine u srpskom fudbalu, naterao je oba "večita" kluba da se jave, ali čak i samog fudbalera Radnika koji je ostao u šoku zbog odluke arbitra.

Sada, 24 sata kasnije, svoju analizu za "Arena sport" televiziju je dao i Zdravko Jokić, koji je istakao da ovde nije bilo kontakta i da je sudija pogrešio u pozicioniranju.

- Sudija nepotrebno ide levo umesto da bude iza igrača sa brojem 11. Kada je bio iza, video bi da nije bilo kontakta i prekršaja u ovoj situaciji. Morao je da pusti igru, leva noga plavog igrača je bila statična, igrač Zvezde je u pokretu, pao je, ne vidi se, moguće da je zakačio u zamahu, ali igrač nije pokušao da ga napadne plavi igrač, njegova noga je statična i nije moglo da dođe do kontakta. Da je sudija bio u položaju desno, on je bespotrebno otišao levo i nije mogao to ni da vidi - rekao je Jokić, pre nego što je objasnio i zašto VAR nije reagovao.

- Ne, ovo je situacija takva, dobro je pitanje, ovo nije akcija u kontinuitetu, kao da je pogrešno dosuđen aut, korner... Posle dosuđenog faula, golman je mogao da odbrani. VAR interveniše kada tim koji je napravio prekršaj, a tim koji je to uradio, postigne gol. Niko nije znao da će pasti gol, kada sudija dosudi ovakav prekršaj, a padne gol, aut, pa padne gol. Ocena sudije se tada umanjuje za 0,2. Ako je sudija sudio vrlo dobro, njegova ocena će biti umanjena za tih 0,2, pa bi umesto 8,5 imao 8,3, što nije negativna ocena.

Izuzev ove situacije, Zdravko Jokić je analizirao i ostale situacije, gde je u nekoliko navrata istakao da su napravljene nedopustive greške, pogotovo u utakmici Spartaka i Voždovca gde je sudija načinio "amaterski" kiks, dok ništa bolji nije bio ni glavni arbitar na meču Radničkog iz Niša i TSC-a, gde je nepravedno isključen Etongu, štoper Meraklija.

Video: Biće haosa zbog ovoga: Da li je bio faul pre Zvezdinog pobedničkog gola?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moi

    15. novembar 2022 | 03:01

    Užas , zvezdaš sam ali ovo je bruka na koji način tim od 50 miliona pobedjuje jedan Radnik

  • Dragan

    15. novembar 2022 | 05:39

    Nije neregularan gol, već prekršaj nakon koga je postignut gol...

  • Đole

    15. novembar 2022 | 07:14

    Pa šta sad ??? Nije sviran penal (kao što nije sviran ni TSC-u). Niko Vam nije kriv što je Magiko Magiko. P. S. Kme, kme, kme...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA