≫ 

"Izabrao sam momke koji imaju onu stvar": Otkrivamo koji govor je Piksi održao Orlovima pred Katar

Selektor je motivisao igrače pred put na Svetsko prvenstvo

  • 7
Dragan Stojković Piksi Printskrin: Youtube/Fudbalski savez Srbije

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, zrači optimizmom pred početak Svetskog prvenstva. Moglo se videti i osetiti na konferenciji za novinare, gde nije želeo da daje velika obećanja i krupne reči, ali je poručio da će njegovi momci sigurno ostaviti srce na terenu i da će u Kataru imati najbolju šansu da pokažu svoj talenat.

Tokom sat vremena konferencije, selektor je odgovorio na mnoga pitanja novinara, a nakon toga je sačekao svoje pulene da se okupe u Staroj Pazovi, gde je potom od 18 časova održao trening u trajanju od sat vremena.

Pre treninga Piksi je okupio Orlove, gde su nedostajala dva imena, Filip Kostić i Uroš Račić, koji su imali opravdana kašnjenja. Tom prilikom, Piksi je održao kratak motivacioni govor igračima, koji smo pokušali da razaznamo.

Nije bilo lako, jer je u Pazovi duvao vetar, a takođe je bilo mnogo fotoreportera i kamermana, koji su okolo ćaskali.

Ipak, uspeli smo koliko-toliko da razaznamo delove govora koji će sasvim sigurno motivisati Orlove pred Mundijal.

Srećan sam jer se ispostavilo tačnim ono što sam rekao, da imamo kvalitet i da možemo da igramo lep fudbal i da imamo rezultate. Srećan sam jer sam izabrao prave momke, koji imaju onu stvar, idemo tamo bez ikakvog stresa, da uživamo i da igramo fudbal. Rekao sam da verujem svojim očima samo, ne zanimaju me statistike, već je merilo samo teren, a na terenu će svi morati mnogo da urade da budu bolji od nas.

- Rekao sam već novinarima kada su me pitali da ovo što ste ovde među 26 igrača nije nagrada, već zasluga, to je vaša zasluga za sve što ste uradili u reprezentaciji - poručio je Piksi, kome su igrači aplaudirali na kraju govora.

Inače, Orlovi su u utorak ujutru oko 08.30 napustili Kuću fudbala i uputili se na aerodrom Nikola Tesla, gde imaju let za Bahrein, gde će imati i generalnu probu pred Mundijal, kada se 18. novembra sastaju sa Bahreinom u Manami.

Posle toga putuju u Katar, a u Dohi će biti u hotelu Riksos od 19. novembra.

Srbija prvi meč igra 24. novembra (20.00), rival je Brazil, četiri dana kasnije (11.00) sledi meč sa Kamerunom, a drugog decembra (20.00) susret sa Švajcarskom.

Video: Piksijevi Orlovi u stilu manekena krenuli na Mundijal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA