≫ 

Terzićev rezime sezone: "Nismo zadovoljni, hteli smo LŠ, bićemo prvaci, ali sledi restart"

Generalni direktor crveno-belih smatra da je moglo bolje, posebno u Evropi

  • 13

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, izašao je pred novinare kako bi rezimirao polusezonu u kojoj je Zvezda došla do titule jesenjeg prvaka sa 10 bodova prednosti u odnosu na Partizan, ali je i završila sa evropskom sezonom, pošto je u Ligi Evrope bila na poslednjem četvrtom mestu.

- Završili smo pre dva dana polusezonu iza nas, pa bih komentarisao koliko smo zadovoljni. Ušli smo sa velikim ambicijama, cilj je bio ulazak u Ligu šampiona, izborili smo se u prethodnim sezonama za povlašćeni put, pojačali smo se adekvatno, doveli smo pet igrača koji su odmah ušli u prvim tim. Imali smo velika očekivanja. Nismo mi nego ste vi mediji napisali da je ovo najbolji tim još od Barija. Protiv Haife smo imali dva poluvremena gde smo vodili 2:1 i na kraju nije ispunjen osbnovni cilj. Makabi je ozbiljna ekipa, pokazala je u grupnoj fazi protiv Juventusa.

- Bez obzira na sve, ja nisam zadovoljan. Očekivali smo Ligu šampiona i mislim da smo bolji od Makabija. Došlo je potom do pražnjenja i razočarenja. Stanković je podneo ostavku i mogli smo i gore da prođemo. Održali smo stabilnost u klubu i završili smo polusezonu na dominantan način. Ovo je najvažnija sezona u budućnosti Zvezde i pitanje je da li će se ikada ovakva pojaviti - rekao je Terzić, i najavio uspeh u Srbiji na kraju sezone i igranje u Ligi šampiona.

- Ponovo ćemo biti na velikoj sceni, ali to ne znači da je trka gotova. Daleko od toga, protivnik je najopasniji kad ga potcenite. Partizan radi dobro, pokazao je to u Evropi. Ja sam ubeđen da ćemo biti prvaci, ali pozivam sve u klubu da nema opuštanja. Sledi prelazni rok. Svesni smo šta nedostaje. Sveže krvi, nove energije, bržih igrača, mladih igrača - najavio je Terzić remont ekipe na zimu.

- Imali smo od sjaja do očaja. Nismo nezadovoljni sa osvojenih šest bodova da je neko rekao pre početka Lige Evrope. Nezadovoljan sam sa dve utakmice gde smo zaslužili kritiku, Trabzon i Monako. Zvezde ne sme da izhgleda onako nejako, bez obzira na to s kom igra. Da li je to Real ili Bajern. Ne sme da se izgubi na onakav način. Svesni smo gde smo pogrešili i u pripremi utakmice sa Monakom. Svesni smo i da igramo protiv moćnijeg rivala, ali kada idete u ring jačem bokseru onda ne idete spuštenog garda.

- Ono nije realna slika Zvezde. Ovi igrači mogu bolje. Uz dopunsku selekciju koja će uslediti. Imamo igrače koji su tu 5-6 godina i relano je da dođe do zasićenosti kod njih. Ovo je jedna dobra prilika za restart sistema i novi početak Zvezde. Da osvojimo duplu krunu i da se spremamo da budemo relevantniji u Ligi šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćuti bolje

    15. novembar 2022 | 13:42

    Sa ovako uništenim Partizazon i sa silnim milionima koje ulažete u krš igrače, treba vam i pomoć FSS i sudija!?? Sramota

  • Daj

    15. novembar 2022 | 13:42

    Pokazite coveku gde je ta sudnica da ne luta vise I ode na taj zasluzeni odmor

  • bane

    15. novembar 2022 | 14:21

    Ma opusteno, sve moze na restart ..sem njihovih -rodjenjem stekutih - fotelja ..groznoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA