≫ 

TOP 12 najvažnijih izjava Zvezdana Terzića sa konferencije koju je održao na Marakani

Polusezona na izmaku "kroz oči" direktora srpskog šampiona

  • 26

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, imao je u utorak tradicionalno druženje sa novinarima na kom je sumirao prvi deo sezone u Superligi i Evropi!

Terzić se tom prilikom dotakao skoro svih aktuelnih tema. Gorovio je o prelaznom roku, dolascima i odlascima, Partizanu, stanju u srpskom fudbalu, izborima u FSS, kao i podršci koju crveno-beli daju reprezentaciji Srbije.

Razgovor od sat vremena doneo je odgovore na mnoga pitanja, a mi vam u nastavku donosimo TOP 12 najvažnijih rečenica koje je Zvezdin direktor izgovorio:

1. Šampionska trka nije gotova, a protivnik je najopasniji kad ga potcenite - aludirao je Terzić na prednost od +10 u odnosu na Partizan, ali napomenuo da crno-beli rade dobar posao i da opuštanja ne sme da bude.

2. Svesni smo šta nam nedostaje, fali nam sveže krvi, nova energija, mlađi i brži igrači, atletski sposobniji da odgovore zahtevima evropskog fudbala - rekao je Terzić koji je na neki način potvrdio da će Zvezda imati dosta jači tim 2023. godine, pre svega zbog LŠ na koju računaju.

3. Niko ne može da ide, ali ovo je zakon tržišta i u slučaju dobre ponude, pustićemo Erakovića i Mitrovića - najavio je Terzić da će zvezda pokušati da sačuva okosnicu tima, te da Aleksandar Dragović neće napuštati Marakanu.

4. Kulibali se nije snašao u Zvezdi i mislim da je on jedini krivac za to, a videćemo u narednom periodu šta će biti s njim - poručio je Terzić koji je dodao i da će Zvezda u januaru dovesti špica, te da je pomeuti Kulivali bolji igrač od Ohija.

5. Doveli smo Ohija bez obeštećenja, dobili ponudu od milion evra i to za fudbalera bez minuta u devet utakmica i zaista bi bilo neodgovorno da smo ga ostavili u slučaju kada ga trener ne želi - priznao je Terzić da Norvežanin nije bio po ukusu Stankovića, te da je transfer dogovoren dan pred utakmicu sa Makabijem.

6. Zvezda je skroz potcenjena u izbornoj proceduri i oni su mislili da to može tako, ali ne može, jer nije ni u redu, a ni sportski - dotakao se Terzić izbora za predsednika FSS, te priznao da je sprski šampion izvršio opstrukciju.

7. Zamislite da neka ozbiljna zemlja - Engleska, Francuska, Italija, Španija postavi nekoga da bude predsednik saveza samo zato što je šutirao loptu - mislio je Terzić na to da predsednik FSS uopšte ne mora da bude neko ko je bio uspešan kao igrač i da Srbija ima dosta kvalitetnih ljudi za tu funkciju.

8. Penal koji je sviran protiv Crvene zvezde u derbiju se ne pamti u istoriji derbija, niko nije video na stadionu penal osim onog “naučnika” iz VAR sobe, sramno - aludirao je Terzić na ranije priče crveno-belih da Partizan ima vetar u leđa kada je u pitanju suđenje.

9. Pričali o tome da nama trebaju dva tima, jedan tim koji igra Evropu i ti igrači moraju da budu atletski besprekorni, a drugi tim za našu ligu, jer je Superliga jako specifična - objasnio je Terzić situaciju u kojoj najveće zamerke kada je u pitanju Superliga ima na terene i "bunkere" rivala protiv Zvezde.

FK Crvena zvezda Foto: crvenazvezdafk

10. Obaveza je FSS da nađe rešenje, mora da uredi terene na svih 16 stadiona i da propiše da nema treniranja na njima - žalio se Terzić na "oranice" u Srbiji i napomenuo da bi mogao da se primeni grčki model u kom će posebna firma voditi brigu o terenima.

11. Srđan Jovanović je sigurno kvalitetan sudija, ali ima lošu nameru prema Crvenoj zvezdi - još jednom je Terzić ponovio da Zvezda ne želi da im Jovanović sudi, kao i da je "gurao" Partizan u nekim utakmicama.

12. Čovek radi u Partizanu, dočekuje sudije, njegov rođeni brat sudi Partizanu, a Filipović koji delegira on to ne zna, šta treba Crvena zvezda da kaže, da im čestitamo - mislio je Terzić na to što bivši sudija Danilo Grujić "prima platu" u Humskoj, dok njegov brat Nenad aktivno sudi.

Video: Biće haosa zbog ovoga: Da li je bio faul pre Zvezdinog pobedničkog gola?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari

    15. novembar 2022 | 20:02

    UEFA, DA STANE NA PUT KRADJI ZVEZDINOJ !!!

  • Sremac

    15. novembar 2022 | 23:00

    Isti zelenski.... Cirkusant

  • Black

    15. novembar 2022 | 23:07

    Obraza bez... Sto duže ostane u čergi, pad će biti veći i bolniji. I za nju, i za njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA