≫ 

Petrić sumirao Partizanovu jesen, najavio tri pojačanja na zimu: "Ekipa nam nit' smrdi, nit' miriše"

Trener crno-belih otvoreno pričao pred novinarima o svim temama

  • 5
Gordan Petrić Printscreen: Youtube/FK Partizan Beograd

Trener Partizana Gordan Petrić, sumirao je jesenju polusezonu gde je rekao da će njegovoj ekipi biti potrebno osveženje u vidu bar dva-tri nova igrača.

Kako kaže, njegov tim je stigao umor u završnici Superlige, dok je u Evropi ostvaren zacrtani cilj.

- Moj utisak u ova tri meseca je da nam ekipa niti smrdi, niti miriše. Mogli smo više u ligi, prosuli smo sedam bodova. Pre svega dva protiv Zvezde, dva protiv Javora i tri protiv Spartaka. Kada se sve sagleda, morali smo bolje. Protiv Spartaka se osetio umor. Imali smo energiju, to se vidi po pretrčanim kilometrima. Ali na treninzima ih ja gledam svakog dana i vidim da se oseti umor u pasu, u šutu, u kretnjama. Potrebno je imati balans u ekipi, želim da imam igrače iz omladinske škole u kombinaciji sa iskusnijim igračima. U Evropi smo ostvarili cilj. Doduše, mogli smo da budemo i prvi u grupi - rekao je Petrić.

Trener crno-belih smatra da je ekipa morala bolje i u Kupu.

- U Kupu smo morali bolje, ali ušli smo u neku nervozu. Igrači koji imaju dobru nogu promašili su četiri vezana penala. Kada se sve sabere, zadovoljan sam Evropom, a nezadovoljan domaćim takmičenjima".

Upitan je trener crno-belih i o suđenji i komentaru Zvezdana Terzića da bi Zvezda imala +20 da crno-belima arbitri nisu pomagali.

Fudbal UEFA Liga Konferencija Partizan Keln Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Ja sam to rekao i meni nije problem da to kažem, najveći problem srpskog fudbala su Zvezda i Partizan. Nekad Partizan ima olakšicu što se tiče suđenja, nekad Zvezda, to remeti celu atmosferu u srpskom fudbalu. Ne bi trebalo tako da bude, ja sam duže igrao u Britaniji nego u Srbiji, da se tako nešto dešavalo, verovatno bi neko reagovao. Ja ne ulazim u to, svestan sam o čemu se radi, nemam nijedan problem s tim, samo da ne bude toliko bukvalno i da ti se neko smeje na te situacije. Što se tiče naših utakmica, bilo je grešaka i sa jedne i sa druge strane. Kada je Menig povukao igrača, rekao sam sudiji da da žuti karton mom igraču, ljudski je pogrešiti, nema nikakvih problema.

Video: Petrić sumirao jesenju sezonu: Zadovoljan igrama u Evropi, loši smo bili u prvenstvu i Kupu

Petrić je naglasio i da mu je potrebno osveženje u igračkom kadru i vidu dva ili tri pojačanja i dolaska različitih tipova igrača.

- Nisu nam potrebna pojačanja samo za naredne mesece, nego za jun mesec, bez obzira koje evropsko takmičenje budemo igrali. Meni kao treneru je bitno da te igrače imam u januaru, da bi ih spremao za jun. Za sada je potrebno da imamo dva ili tri nova igrača, kako bi se ekipa osvežila i unela neka nova energija. Potrebno nam je više različitih igrača. Mi imamo tri slična igrača na sredini, koji imaju različiti kvalitet, ali su malo sporiji, Fejsa, Traore i Natho, ali imaju kvalitet koji neki drugi nemaju. Trebaju nam igrači koji mogu da stignu od 16 do 16 za kratak period, treba nam malo više brzine sa bočnih strana, to je nešto što je u planu. Da li nam treba još neko, možda, ali teško je naći igrače sa srpskim pasošem.

Poželeo je i Srbiji puno uspeha u Kataru.

- Da pričamo da je uspeh što smo otišli, jeste, ali reprezentacija koja je napravljena oko reprezentacije i sama atmosfera igrača na terenu može da nam da nadu da možemo da prođemo u drugi krug, to misle verovatno i ostale ekipe u našoj grupi, svi su u formi, dolaze direktno iz takmičarske forme, sada je malo drugačije nego ranije, to su tri jake utakmice, sve zavisi od prve utakmice, a prvi protivnik je kandidat za titulu. Siguran sam da će reprezentacija pružiti lepršavu igru, nadam se da će im biti dovoljno da prođu grupu.

Novinari su pitali Petrića i kako se njegovi igrači nose sa tim da igraju posle Zvezde i koliko su dodatno pod pritiskom kad vide da rival ne gubi bodove.

- Ja pokušavam i da n danas da im objasnim da je svaka utakmica dokazivanje, šta god da se desi. Da li kada gubimo bodove kao protiv Javora i Spartaka, da zaborave što pre i da se vrate psihološki, to se videlo da su bili u početku, ali su izašli iz tog filma, idu na put da budu pravi profesionalci i da shvate da im je to posao i obaveza, na kraju su plaćeni i to dobro za to. kada pobedimo da se ne radujemo previše, kada gubimo da ne tugujemo. Da kažu dolazi ova kaznena ekspedicija, da bude neki respekt malo veći nego što je bilo do sada.

Upitan je i Petrić koliko je +10 velika razlika za naše prvenstvo.

- To sam rekao posle izgubljene utakmice protiv Spartaka, da je to velika prednost, ali ima tu dosta da se igra, ima dosta zanimljivih utakmica, pogotovo kada se napravi treći krug, kada igraju svako sa svakim. Pokušaćemo da odigramo na najbolji način, da se dokazujemo i da vidimo šta će biti kada se sve završi.

Kada je u pitanju model po kojem bi Partizan trebalo da igra, on smatra da je najbolje poređenje kako je njegov tim izgledao na meču protiv Kelna u Beogradu.

Fudbal UEFA Liga Konferencija Partizan Keln Foto: MN Press

- Bili su drugačiji protivnici, ali ako me pitate, Keln u Beogradu je način kako treba da izgleda Partizan, bila je dosta otvorena utakmica i na poluvremenu kada smo pričali, rekao sam da ne smemo da se povučemo, da moramo i dalje da napadamo. Da li ćemo nastaviti tako da igramo, zavisi i od protivnika, ne možemo tako da igramo protiv Spartaka, jer svi stoje pozadi. Bila je dobra igra i u Nemačkoj, mi smo se tamo postavili možda kao Spartak, ali smo dobro to odradili, Nica u Beogradu je takođe bio dobar meč. Na pripremama ćemo uraditi sve da budemo fizički pre svega spremni, a kada dođe do utakmica četvrtak-nedelja, onda je već problem, jer su se mnogi povredili, to je već umor. Iz priprema ćemo izaći bolji, više hrabrosti u situacijama 1 na 1.

Preneto mu je i da je postao idol navijača zbog rezultata, pre svega u Evropi ove jeseni.

- Ja sam u totalno drugoj priči, hvala navijačima, ali da dođe do jedne ili druge utakmice to se promeni, ja sam svestan toga, nemam problem i da se to desi. Kada pitaju što smo igrali sa 2 špica, morao sam tako u tom trenutku da igram, jer je i Pavlović u tom trenutku malo igrao. Da li ćemo u narednom periodu igrati hrabrije - da, ali moramo da imamo i roster i veći fond igrača na raspolaganju.

Nameće se zaključak da Partizan igra bolje veće utakmice.

- Da igramo bolje teže utakmice, to zavisi kako nam se protivnik namesti, ako se otvori, mi možemo da iskoristimo prostor da pružimo bolju igru. zato nama treba raznovrsnost, treba mi igrač koji zna da igra leđima, da u zgusnutom prostoru napravi nešto što ne očekuje.

Voleo bi Petrić i da infrastruktura u Srbiji bude bolja, a kao pozitivan primer navodi TSC.

- Voleo bih da tereni budu kao pre nekoliko nedelja sa TSC-om, da li to možemo da napravimo, to je pitanje za neke druge. Ja kao trener bih voleo da imam raznovrsne igrače - zaključio je trener crno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Grobar

    16. novembar 2022 | 16:32

    Gordane dobar si poljoprivrednik ali batali se foliranja više . Niti si ti za Partizan niti je on za tebe . Treća liga opštine Žagubica je za rumene boje tvoga lica .

  • Saša

    16. novembar 2022 | 20:14

    Miriše ~10 najbolje...

  • Siki

    16. novembar 2022 | 14:21

    U srpskom fudbalu je bitno da samo zvezda bude prvak po svaku cenu iz raznoraznih razloga a ovo sto on prica je jadna utopija i jedino resenje je privatizacija ili da partizan istupi iz lige pa bi mozda neko nesto promenio ,ovako dubioza je sve veca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA