Odlazak velikog Hamšika u reprezentativnu penziju: Slovak u suzama odigrao poslednji meč za Slovačku

Povrede su ga onemogućile da nastavi sa daljim nastupima

  • 0

Počelo je Svetsko prvenstvo, sve kamere i pogledi su uprti ka Mundijalu u Kataru, tako da su donekle sa strane ostali zanemareni neki drugi sportski događaji. Reprezentacije koje se nisu plasirale na najveću smotru danas igraju prijateljske susrete, a jedan je bio naročito poseban.

Slovačka i Čile su u Bratislavi odigrali duel na kojem se od nacionalnog dresa oprostio jedan od najboljih igrača domaćih u njihovoj istoriji - Marek Hamšik. Dugogodišnji kapiten odlučio je da danas završi sa nastupima za Slovake posle dugih 15 godina.

Prvi meč odigrao je još davne 2007. godine, a odlazak u penziju je najavio još krajem maja. Hamšik, fudbaler Trabzona sa kojim je Zvezda igrala u Ligi Evrope, bio je na terenu od starta, a zamenjen je na ulasku u nadoknadu vremena.

Ceo stadion ustao je kako bi gromoglasnim aplauzom ispratio sjajnog Mareka, kojeg su emocije vrlo brzo slomile i počeo je da plače kao kiša. Želeo je još da igra za svoju Slovačku, ali zbog sve češćih povreda ipak nije mogao da izdrži. U otvorenom pismu iz meseca maja poručio je kako bi voleo da nešto više vremena provede sa svojom porodicom.

Naravno, kada je reč o klupskoj karijeri, Marek je najveći trag ostvario igravši za Napoli za koji je upisao čak 136 nastupa i postigao 36 golova. Čuveni Pavel Nedved ga je nazvao svojim naslednikom, a sa Slovačkom se našao na Mundijalu 2010. godine, Euru 2016. godine i 2020. godine.

Video: Ovako je izgledao prvi trening Srbije u Kataru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA