Terzić o Motiki: "Preživeće Zvezda 1,5 miliona evra, ali pitanje je šta će biti sa njim"

- Menadžeri mnogo dobro zarađuju. Kada god mogu ja ih krajcujem i kidam. Baš mnogo zarađuju zbog propisa. Ali ne bih voleo da se time bavim.

  • 36
FK Crvena Zvezda - Rendžers

Foto: Nikola Tomić

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostovao je na Ekonomskom fakultetu gde je pričao sa studentima i odgovarao na pitanja, a dotakao se i teme o Nemanji Motiki, mladom fudbaleru crveno-belih.

- On je plaćen 1,5 miliona evra u tri rate. Reč je o najtalentovanijem igraču iz omladinske škole Crvene zvezde sa srpskim pasošem. Ukazala se prilika da ga angažujemo i investiramo. Ako me pitate da li sam zadovoljan njegovim igrama, odgovor je – nisam. On mora da se zapita gde ide njegova karijera. Preživeće Crvena zvezda i bez tih 1,5 miliona evra, ali pitanje je šta će biti sa njim.

On mora da bude svestan da su očekivanja od igrača koji je došao iz Bajerna mnogo veća od onog što je pružio do sada. Mora da iskoristi šansu na svakom treningu, utakmici za omladince. Došao je malo nadobudan iz Nemačke, iz Bajerna. Rezonovao je da će u Srbiji svi da kleknu pred njim. Mora da sazri, ne žurimo nigde, jer verujemo u njega, ali on mora da menja sebe - rekao je Terzić.

Posebno je Terzić branio sportskog direktora Mitra Mrkelu.

- Svi pamte samo loše poteze, niko neće da navede dobre. Malo je čudno da kritikujemo sportskog direktora koji za pet godina osvoji isto toliko šampionskih titula. Srećom Mrkela ne čita one forume i komentare, oni ga tamo razvaljuju. Uvek se priča kako su za te trofeje zaslužni Milojević, Stanković, Terzić, igrači...Čovek nije imao para. Šta vi mislite da je Mrkela čudotvorac? Da će on bez sredstava da vidi nekog top igrača, kao što mene zove prijatelj i kaže što je onaj Golovin dobar. Pa naravno da je dobar, Monako ga platio 30 miliona evra.

Upitan je da li bi voleo da se ostvari kao menadžer.

- Menadžeri mnogo dobro zarađuju. Kada god mogu ja ih krajcujem i kidam. Baš mnogo zarađuju zbog propisa. Ali ne bih voleo da se time bavim.

O tome da li su zapostavljena deca kluba.

- Globalizacija je učinila da se to ne gleda više tako. Realnost je da samo naši tamnoputi igrači mogu fizički da odgovore protiv Monaka. Pustite te priče Milovana Đorića i Milorada Kosanovića o tome kako zapostavljamo našu decu. Oni misle da je Tito još živ - naveo je između ostalog Terzić.

Video: Milenković i Lazović složno: Maksimalno smo spremni! Situacija je drugačija nego pre 4 godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    21. novembar 2022 | 19:37

    Dečko koji za svoje godine izgleda kao zver, koji je prošao Bajernovu školu, i koji je doveden za 2 miliona evra, teško da može da bude loš. On da bi pokazao svoj potencijal mora i da igra konstantno i u jednom trenutku će da ga krene. Ne možeš očekivati od nekoga da zablista kada dobija 5 minuta na svakih 30 utakmica a prednost se daje istrošenim penzionerima. Malo je i do vašeg sistema rada a ne do igrača.

  • 2,5 milki

    21. novembar 2022 | 19:34

    Preživeće narod a ne Zvezda. Razbacuješ se narodnim parama

  • Sremac

    21. novembar 2022 | 19:58

    Sta si ti imao da kazes deci na fakultetu ...??? Dekan treba da podnese odmah ostavku a ako ne, treba ga smeniti odmah. Dolazili su uspešni i dokazani ljudi da deci odrze predavanja o uspehu a nikada lopovi, mafijaši i tajkuni.... Dolaskom ovog grobara srpsko fudbala ponizili ste sve ranije govornike ... Eeeee Srbijo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA