≫ 

Partizan bez senzacije u Barseloni: Katalonci dodali gas u drugoj četvrtini i bez problema porazili crno-bele

Prejaka je Barsa trenutno za crno-bele

  • 67
KK Alba - KK Partizan Foto: MN Press

Košarkaši Partizana poraženi su od Barselone u okviru 9. kola Evorlige rezultatom 79:68 (17:21, 22:11, 25:17, 15:19) posle dobre prve, vrlo slabe druge deonice, treće i četvrte u kojima je na snazi bila jurnjava za Kataloncima, na kraju, neuspešna. Obradovićev tim je sada na odnosu pobeda i poraza u eliti 4-5, naredni meč sledi već za dva dana, a rival je još jedan španski velikan u gostima - Real Madrid.

Crno-beli su ovaj meč odigrali bez pomoći velike grupe svojih navijača, 400 ih je doputovalo u Barsu, ali nisu ušli - jer im je katalonski klub zabranio ulazak u halu.

Na terenu, borba je bila ujednačena samo dvadesetak minuta, a čim je Barsa preuzela vođstvo, ono je raslo iz minuta u minut, i igra je bila takva da je Jasikevičijusov tim od tog momenta diktirao tempo. Osim Anđušića (ukupno 23 poena) ostali su napadački zatajili, pa se nije moglo više protiv tima kakav je Barsa.

Panter je meč završio sa samo dva poena (0/5 za dva), nije se naigrao udarni šuter Beograđana, Naneli je vukao tim kroz najbolji period (ukupno 10 poena), Egzum je takođe samo bljesnuo (8p), kao i Ledej (6p), dok ostatak ekipe, osim Anđušića, nije bio večeras na najvišem nivou da se suprotstavi jednom od favorita za osvajanje Evrolige.

Nije se najbolje snašao ni Lesor u borbi sa centrima Barselone, ubacio je tek 5 poena snažni Francuz (2/2 za dva) i tu takođe leži odgovor zbog čega Partizan večeras nije mogao bolje.

Partizan je samo prvu četvrtinu ličio na tim koji može da parira skupocenijoj grupi igrača, najveća prednost Partizana išla je do šest poena (početkom druge deonice), ali je od tada, polako, Barsa počela da hvata ritam i da mic po mic, topi razliku. Brzo je uspostavljen rezultatski egal, Katalonci su u međuvremenu čvršćom odbranom dobili na samopouzdanju, a napad je profunkcionisao sa protokom vremena.

Tehnička greška Obradoviću i kazneni poeni Laprovitole za +7 bili su najava Barsinog rezultatskog bega koji crno-beli više nisu mogli da prate.

Drugo poluvreme proteklo je u upadljivoj kontroli igre i rezultata Barselone, dvocifreno vođstvo bilo je na snazi već u povoju treće deonice i nije se spuštalo ispod toga sve do samog kraja - toliko o samom meču i odnosu snaga u drugih 20 minuta. Barsu je predvodio Laprovitola sa 13 poena, Satoranski je dodao 11, Kalinić 9, Šanli 8, Jokubaitis je dodao 8, a poene su kraj svog imena upisali svi igrači kojima je Jasikevičijus ukazao priliku.

Valja reći da je za Partizan zaigrao i Slovak Brodzijanski koji je za tri minuta upisao dva poena.

BARSELONA - PARTIZAN 79:68

4/4

38. minut - Trojka, Smailagić je pogodio! Partizan na "minus osam"!

37. minut - Anđušić ne može da promaši, 18 poena za šutera Partizana, ali Barselona ne dopušta gostima da spuste prednost ispod deset poena. Trojka Jokubaitisa je donela Kataloncima mirnih 74:60 pred sam finiš meča.

33. minut - Nije dobro, raste prednost Barselone koaj se poptuno razigrala u drugom poluvremenu. Partizan, od momenata kada je Jasikevičijusov tim preuzeo kontrolu, ne uspeva da povrati napadački ritam. Prednost Barse sada je 69:52.

3/4 - 64:49

28. minut - U seriji promašaja su crno-beli, ne briljiraju napadački ni Katalonci, ali imaju osetnu razliku koju održavaju sa dosta rutine - 64:49. Anđušić sa 13 poena najefikasniji kod Partizana, Mameli ima 10, Ledej 8... Kod Barse Laprovitola sa 13 i Satoranski sa 11 najefikasniji.

25. minut - Deluje da Barsa sada ima punu kontrolu meča. Laprovitola je pogodio za dosad najubedljivijih 56:42. Partizan traži odgovor, ali ga ne nalazi.

21. minut - Sve poene u drugom poluvremenu dali su igrači Barselone, u seriji su 4:0, pa je Obradović već na startu zvao na predah. Crno-beli definitivno u kontra ritmu, ušli su u ritam rivala iz kog ne mogu da izađu tako lako. Sve teže dolaze do poena.

2/4 - 39:32

20. minut - Barselona je došla do najveće prednosti od 37:30, i to posle tehničke greške Željku Obradoviću zbog prigovora. Drugi put na utakmici Žoc je nešto burnije prigovorio arbitrima i ovaj put je sankcionisan. Laprovitola je bio precizan sa penala.

18. minut - Tri penala za Nanelija posle faula, sva tri je iskoristio Partizanov Amerikanac - za ponovno vođstvo crno-belih. Egal borba, egal rezultat - 30:30, pa potom i vođstvo domaćih, posle mini-serije Da Silve 4:0.

16. minut - Preokret u Kataloniji posle trojke Abrinjesa, Partizan samo dva poena iz igre. Ledej je bio precizan sa penala, ali je na drugoj strani stigao odgovor van luka za tri, kojim je domaći tim preuzeo vostvo posle dugo vremena - 26:25.

13. minut - Samo dva poena Barse u nastavku što dovoljno govori o angažovanoj igri Partizana na svojoj polovini, istina toliko poena je dao i naš tim u drugoj deonici. Tvrda, veliak borba u drugoj  deonici.

11. minut - Partizan u stalnom vođstvu, Ledej je doneo nove poene i novih +6 za goste, uzvratio je Jokubaitis posle vrlo efektnog prodora.

1/4 - 17:21

10. minut - Ne posustaje Partizan, najveće vođstvo gostima dosad doneo je Panter sa linije penala - 19:15. Ledej je u narednoj akciji atraktivno zakucao u kontri, Jasikevičijus zove tajm-aut. Sjajna odbrana gostiju je doprinela ovakvom ishodu.

8. minut - Odlično Partizan parira Barsi, Egzum je doneo vođstvo 15:13, Satoranski je uveo meč u egal. Velika borba u Blau Grani. Crno-beli će imati slobodna bacanja...

4. minut - Egal je u Barsloni, dobar početak Partizana. Madar i Papapetru su doneli prednost, odgovorili su Satoranski i Laprovitola, potom i Kalinić trojkom. Majk Tobi je pri rezultatu 7:7 pogodio otvorenu trojku. Barsa vodi 11:9.

Evroliga, 9. kolo

Monako - Fenerbahče 93:96

Alba - Crvena zvezda 84:88, posle produžetka

Makabi - Olimpijakos 90:84

Olimpija Milano - Anadolu Efes 51:80

Valensija - Real Madrid 73:80

Barselona - Partizan 79:68

Sreda

Panatinaikos - Virtus 20

Asvel - Bajern 20

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Maradona

    22. novembar 2022 | 22:35

    Koje smo mi kante! Zvezda je za nas institucija!

  • Djoka iz Belog Potoka

    22. novembar 2022 | 22:34

    Ko je ocekivao da cemo da dobijemo Barsu? Niko naravno, ljudi bukvalno imaju 3 petorke, prejaki su. Svaka cast za borbu momci, idemo dalje braco. Cestitam zvezdi pobedu u Berlinu.

  • Gg

    22. novembar 2022 | 21:58

    Šta ti je navika, Kalinić i u Barsi prska grobare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA