Juventus u problemu većem nego pred Kalčopoli: Staroj Dami ponovo preti izbacivanje u Seriju B

U pitanju su finansijske malverzacije zbog kojih je celokupno rukovodstvo kluba podnelo ostavku

  • 1
FK Juventus - FK Makabi, Dušan Vlahović Foto: Tanjug/AP/Fabio Ferrari/LaPresse

Kao pre oko jedne decenije, Juventus se nalazi u dubokim problemima, tolikim da bi mogao čak da završi u Seriji B, prema rečima eksperta za sportsko pravo.

Poznato je da je već kompletno rukovodstvo kluba vođeno Andreom Anjelijem podnelo ostavke nakon što je pokrenuta istraga zbog lažnih finansijskih izveštaja.

Pomenuti stručnjak, Matija Grasani ističe da je ovo veoma ozbiljna istraga i da će Juventus izvesno biti novčano kažnjen, ali da je rizik zapravo mnogo veći.

- Ovo je najozbiljnija istraga kojoj je Juventus podvrgnut ikada. Ozbiljnija i od "Kalčopolija" 2006. godine. Nezakonite aktivnosti pokrivaju područja pravila berze, kao i korporativnih i sportskih pravila. To je bez presedana. Juventus rizikuje ne samo novčanu kaznu, već i izbacivanje u niži rang takmičenja. Ako se registracija za prvenstvo ostvari izmenama dokumenata, privatnim aranžmanima koji odlažu plaćanje igrača u sezoni 2021/22 ili čak fiktivnom otkazu, klub može da bude isključen iz prvenstva i da izgubi naslov prvaka Italije - poručio je Grasani.

Da stvar bude gora po Juve, i Kristijano Ronaldo je nedavno pokrenuo parnični postupak u kojem zahteva 20 miliona evra od Juventusa. On ih se u javnosti odrekao, ali je sklopio dogovor sa čelnicima Stare dame da će mu sve biti isplaćeno, što je samo jedan od niza dokaza koje će sudu predočiti tužilaštvo.

Juventus je nakon afere "Kalčopoli" izbačen u Seriju B i oduzete su mu titule iz 2005. i 2006. godine.

Video: Očevi VS sinovi: Nekada su oni osvajali SP, a sada bodre svoje naslednike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA