Grizman svestan kakva ga borba čeka s Argentincima: "Znamo šta nas čeka protiv Mesija..."

Plejmejker Trikolora izabran je za igrača utakmice, pa je posle plasmana u finale došao i na konferenciju za novinare

  • 0
antoan grizman Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Francuske savladali su sa 2:0 Maroko u polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru, pa će u velikom finalu braniti titulu protiv Argentine u nedelju od 16.00 na Lusail stadionu.

Golovima Tea Ernandeza i rezerviste Rendala Kolo Muanija Francuzi su završili posao protiv nezgodnog Maroka, koji je i na ovom meču pokazao da nije slučajno stigao do četiri najbolje ekipe sveta, a ujedno i oborio rekord Afrike kao zemlja sa ovog kontinenta koja je stigla najdalje u istoriji.

Za igrača utakmice izabran je plejmejker Francuske, Antoan Grizman, koji se posle meča pojavio na konferenciji za medije.

Ovo je drugo finale u kojem ćete igrati, da li ste svesni kakav ste uspeh ostvarili?

- Posle Belgije u Rusiji sam plakao kada smo ušli u finale, mislim da sam sada mnogo više fokusiran, pokušavam da budem na zemlji, da budem smiren, da se oporavim za igru u nedelju.

Grizman je istakao da ga je Maroko impresionirao na polufinalnom duelu.

- Maroko me je impresionirao večeras, taktički, defanzivno, a onda su nam u drugom poluvremenu napravili velike šanse. Bili smo jači na levoj strani zbog Teove odbrane. Hteli smo da damo drugi gol, jer bi nam to olakšalo, to se kasnije i desilo. Ali, bila je teška utakmica, sada se okrećemo utakmici u nedelju - rekao je pre nego što se osvrnuo na duel sa Mesijem i Argentinom.

- Svaki tim koji ima Mesija je drugačiji kada je protivnik u pitanju. Videli smo kako Argentina igra, gledali smo ih, veoma su težak protivnik. Takođe, nije samo Mesi, oko njega su sjajni igrači, znamo da će biti teško, znam da će imati veliku podršku publike. Fokusiraćemo se na njih, kako možemo da ih ugrozimo i mislim da ćemo biti spremni.

Video: Ludnica navijača Argentine ispred stadiona

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

(Izveštač Telegrafa iz Katara, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA