≫ 

"Ja sam krilo, drugi napadač": Kako je čuveni trener ubedio Mihajlovića da pređe u odbranu

Sve se promenilo po dolasku u Lacio

  • 0
Siniša Mihajlović, Dejan Stanković, FK Lacio Foto: MN Press

Na sam pomen imena Siniše Mihajlovića, sada već, nažalost, pokojnog srpskog fudbalera, svima je jasno da se radi o jednom od najvećih odbrambenih igrača u istoriji fudbala.

Međutim, nije Miha, kao što svi znamo, na početku svoje karoijere bio defanzivac - već čovek koji je više delovao po krilu. Ipak, po dolasku u Lacio, s kojim je 2000. uzeo Skudeto, Siniša je od strane trenera Svena Gorana Eriksona prekomandovan u defanzivu.

- Imao sam Mihajlovića u Sampdoriji i doveo sam ga iz Sampe u Lacio. Bio je levo krilo. Uvek sam mu pričao: Siniša, ti nisi krilo, ti si odbrambeni igrač - pričao je Erikson za "Coaches' voice";

- I uvek mi je odgovarao: "Ne, ne, ja sam krilo, drugi napadač." Ali posle nekog vremena sam ga ubedio da igra štopera i postao je jedan od najboljih na svetu. I kad pričamo o tome ko ima najbolju tehniku u odbrani, on je sigurno imao bar najbolju levicu na planeti - tvrdi Erikson.

Mihajlović je kasnije prešao u Inter gde je i završio karijeru 2005. godine, sezonu po dolasku iz Lacija i posle šest godina provedenih u Rimu. Kasnije je počeo da se bavi trenerskim poslom, a Bolonja je bila poslednji klub koji je vodio.

Video: Otišao je jedan od najvećih i najvoljenijih: Preminuo Siniša Mihajlović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA