≫ 

Ovim potezom je Mihajlović za sva vremena kupio navijače Zvezde

"Društvo" mu je pravio Dejan Stanković

  • 3
Siniša Mihajlović, Dejan Stanković, FK Crvena zvezda, FK Lacio, Marakana 2002. godine Foto: MN Press

Kada je Crvena zvezda pre tačno 20 godina izvukla Lacio u 2. kolu Kupa UEFA, mnogima je kroz glavu prošla misao kako će Siniša Mihajlović i Dejan Stanković, tadašnji članovi nebesko-plavih, igrati protiv svojih.

Međutim, kako se utakmica približavala, svima je postalo jasno da Miha i Deki uopšte neće ni ulaziti u igru na Marakani od koje su dobili neviđene ovacije.

Mihajlović, legenda Zvezde koja je preminula danas u 54. godini, bio je uzor mlađanom Stankoviću koji ga je "pratio u stopu", a Miha je tada ima jasan stav da ne želi da igra protiv crveno-belih.

Čitav meč su presedeli na klupi, na terenu su se pojavili u dresovima Zvezde i svaki njihov kontakt sa loptom tokom zagrevanja između dva poluvremena izazivao je ekstazu Delija koji su se prema njima ophodili kao da bukvalni igraju za crveno-bele.

Lacio je tada prošao dalje, iako je u dva meča pokazao manje fudbala. Pobedili su sa 1:0 u Rimu, u Beogradu su uspeli da izjednače na 1:1, a Miha je na toj utakmici zauvek kupio navijače Zvezde.

Video: Otišao je jedan od najvećih i najvoljenijih: Preminuo Siniša Mihajlović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    16. decembar 2022 | 17:50

    Bio sam na Severu na toj utakmici i ostala mi je urezana njihova emotivna reakcija na naše skandiranje. Bio je pre svega veliki čovek, Srbin a onda i fudbaler. Mnogo radosti je podario nama Srbima i zvezdašima, svi smo ponosni na njega, i ostaće večna legenda Srbije i Zvezde. Kao da mi neko iz familije otišao... Večna mu slava!

  • Rasomon

    16. decembar 2022 | 17:32

    To su velike legende!

  • Slavonac

    16. decembar 2022 | 20:59

    Srce na teren to je bio Miha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA