≫ 

Manćini dojurio u bolnicu čim je čuo za Mihu: Potez selektora Italije pokazuje kakva je veličina bio

Tu se brzo pojavio i predsednik Sampdorije Masimo Ferero

  • 1
Roberto Manćini, Siniša Mihajlović Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Smrt Siniše Mihajlovića, koji je u 54. godini života izgubio bitku protiv leukemije, sa kojom se borio nekoliko godina, potresla je svetsku fudbalsku javnost.

Od Mihe su se oprostile neke od najvećih fudbalskih legendi, a počast su mu odale i FIFA legende, kao i predsednik Đani Infantino na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Koliko je Miha bio poštovan i cenjen, kakav je prijatelj bio i kakav je bio laf kao čovek, govori i činjenica da je odmah nakon što se pojavila vest o njegovoj smrti, među prvima u bolnicu dojurio selektor Italije.

Roberto Manćini je prema pisanju Gazete bio među prvima koji su došli u bolnicu odmah po saznanju da je legendarni srpski fudbaler i trener preminuo.

Manćini je bio saigrač Mihajlovića, a kasnije je uz njega Miha započeo i trenerski posao, najpre kao pomoćnik, a potom je krenuo u veliku samostalnu trenersku karijeru.

Sa Manćinijem je ostao veliki prijatelj do poslednjeg dana, o čemu svedoči i ovaj gest selektora Italije, koji je došao da bude uz Mihinu porodicu kada im je najteže, a prema pisanju italijanskih medija, nije želeo da se oglašava.

Tu je stigao i predsednik Sampdorije Masimo Ferero, koji je bio posebno potresen. Takođe su u bolnicu došli i nekadašnji Mihini saradnici iz Bolonje, ali i mnogi navijači i poštovaoci njegovog lika i dela.

Podsetimo, Siniša Mihajlović je u avgustu 2019. otkrio da boluje od leukemije. Hrabro se upustio u borbu sa opakom bolešću, dugo se lečio, prošao je dva puta kroz ciklus terapija, ali je njegovo srce prestalo da kuca 16. decembra 2022. godine.

Video: 20 stvari po kojima ćemo zauvek pamtiti Mihu: Podignuta kragna, 11, levica i pik na Nemce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vdunic

    18. decembar 2022 | 02:46

    Miha, preranonsi otisao :( Nadao sam se tvom povratku u reprezentaciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA