≫ 

FK Vojvodina i Novi Sad se oprostili od Siniše Mihajlovića

Velika tuga...

  • 0

Komemoracija Siniši Mihajloviću održana je danas na Maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Od legende srpskog fudbala oprostili su se poštovaoci njegovog lika i dela, kao i saigrači i članovi Upravnog odbora FK Vojvodina, u čijem dresu je Mihajlović osvojio prvu šampionsku titulu 1989. godine.

- Za nas navijače i ljude iz kluba Siniša je bio mnogo više od onog što sportista može da bude. Ovaj hrabri i srčani čovek stvorio je jaku emotivnu vezu i sa Novim Sadom i sa Vojvodinom, toliko jaku i toliko trajnu da je prkosila logici - rekao je član UO Petar Đurđev.

Član šampionske generacije Vojvodine i nekadašnji Mihajlovićev saigrač Budimir Vujačić istakao je da će ga pamtiti kao najboljeg iz čuvenog tima.

- Bila mi je čast da igram sa njim u Vojvodini i reprezentaciji. Pamtićemo ga po svemu lepom. Njegov je učinak u svim rezultatima i klubovima u kojima je igrao bio veliki - rekao je Vujačić.

Ispred grada Novog Sada prisutnima se obratio i gradonačelnik Milan Đurić koji je istakao da je Siniša bio neprikosnoveni lider i vrstan igrač, ali i veliki humanista koji je svojim delima zaslužio mesto počasnog gradjanina Novog Sada.

- Nećemo pamtiti tugu, pamtićemo našeg Sinišu Mihajlovića i životnu radost koju je nosio i prenosio na sve nas. Pamtićemo ga po snovima i nadi, kao i svim pobedama koje su nas održavale u teškim vremenima - istakao je Đurić.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini, od posledica leukemije, a sahranjen je danas u Rimu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA