≫ 

Sportski centar "Vujadin Boškov" u novom ruhu: Postavljena veštačka trava, urađena drenaža, uskoro i kapije

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić danas je obišao radove na terenu sa predsednikom Pokrajinske Vlade, Igorom Mirovićem

  • 0
Milan Đurić, Rumenka, izgradnja kanalizacije Foto: Tanjug/ Grad Novi Sad/ Kabinet gradonačelnika

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić je zajedno sa predsedikom Pokrajinske vlade, Igorom Mirovićem danas obišao Fudbalski centar "Vujadin Boškov" na Veterniku, gde se privode kraju veliki radovi na rekonstrukciji terena. 

Radovi su počeli letos, a konačni kraj će uslediti postavljanjem kapije i pokrivanjem klupa za trenere i igrače na samom terenu.

- Veliko je zadovoljstvo videti da se uspešno privodi kraju projekat rekonstrukcije Fudbalskog centra "Vujadin Boškov" i da će investicija od 45 miliona dinara uskoro u potpunosti služiti svrsi. Kako bi naši fudbaleri imali što bolje uslove za trenažni proces, Grad i Pokrajina su udružili snage. Naša Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizovala je opremanje fudbalskog terena u Veterniku, a radove je finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu - navodi gradonačelnik Novog Sada.

Kaže da će se teren umnogome razlikovati od pređašnjeg stanja i da će igrači osetiti mnogobrojne benefite.

- Potpuno je rekonstruisan teren koji je bio u veoma lošem stanju i praktično neupotrebljiv zbog loše osvetljenosti i uništene travnate površine. Postavljena je veštačka trava, napravljen drenažni sistem, kao i stubovi sa led reflektorima. Postavljena je mreža, kao zaštitna ograda, a uskoro će biti spremna za postavljanje i kapija. Na ovaj način su stvoreni najbolji uslovi za treniranje prvotimaca, ali i mladih fudbalskih talenata koji će svoje umeće brusiti upravo na ovom terenu - izjavio je gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

Predsednik Pokrajinske Vlade, Igor Mirović naglasio je da je Pokrajinska Vlada sveobuhvatno pristupila investicijama u fudbalsku infrastrukturu i da se slični radovi sprovode u Subotici i Zrenjaninu. Sve u cilju poboljašnja sportske infrastrukture, kako bi mladi imali šansu gde da se razvijaju.

- Na ovim terenima stasavala su velika fudbalska imena, tako da je ovo neka vrsta obaveze i prema njima. Mnogobrojne fudbalske legende, zadužile ne samo Vojvodinu i Novi Sad, već i našu zemlju. Zato je na nama da investiramo i stvaramo mnogo bolje uslove za neke nove šampione i fudbalske asove - dodao je Mirović.

Video: Milan Đurić je novi gradonačelnik Novog Sada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA