Ukrajincima preti suspenzija: FIFA poslala pismo, Ševčenko mora da čeka

Moraće da reše probleme pre izbora novog predsednika

  • 2
Fudbalska reprezentacija Ukrajine, Škotska, Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Ne smiruju se strasti između Svetske fudbalske federacije (FIFA) i ukrajinskog Fudbalskog saveza.

Prema najnovijim dešavanjima, FIFA bi mogla da suspenduje Ukrajinu. Naime, Ukrajinci bi mogli da budu kažnjeni zbog mešanja politike u sport, te je FIFA bila primorana da pošalje u tamošnji savez pismo upozorenja. O tome je govorio potpredsednik Oleg Protasov, koji se oglasio nakon hapšenja prvog čoveka saveza, Andrija Pavelka.

On je uhapšen zbog korišćenja novca u druge svrhe, a ne isključivo za fudbal. Kao zamenu, predložili su Andreja Ševčenka, ali ipak, imenovanje novog predsednika neće biti moguće dok se ne reše problemi, vezani za druge faktore koji moraju biti isključeni.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Engleska - Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Tim povodom, FIFA je poslal pismo Ukrajincima.

- Pisali su nam kako bi nas podsetili da FS Ukrajine treba da radi svoj posao bez mešanja treće strane. Bilo kakvo kršenje pravila može da dovede do suspenzije članstva u međunarodnim federacijama u skladu sa članom 16 FIFA statuta i članom 9 UEFA statuta - izjavio je Protasov, pa nastavio:

- Podsetio bih sve da smo već poslali jasan plan i program i sve detalje koji se tiču smene Pavelka kao predsednika saveza. Međutim, sada sam dobio nove informacije. Izgleda da će ministarstvo pravde da sprovede istragu pre nego što se sve reši - napisao je Protasov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    19. decembar 2022 | 20:47

    Zar FSS nije u istom problemu . Jedan čovjek odlučuje o svemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA