≫ 

Veliki uspeh srpskih dečaka: Škola fudbala Atakante osvojila srebro u Bugarskoj!

Bravo, veliko bravo za ovu decu!

  • 0
Atakante, škola fudbala Foto: Privatna arhiva

Nakon 3 godine redovnih odlazaka u Plovdiv na istoimeni turnir i ove sezone je škola fudbala "Atakante" krenuo u prvoj smeni, sa tri godišta. Na turniru do ove godine Atakante je bio jedina inostrana ekipa, ove sezone je i Crvena Zvezda učestvovala od ekipa iz inostranstva, kao i jedna ekipa iz Makedonije.

Od domaćih ekipa su većinom akademije superligaških klubova (Botev, Pirin, akademija Hlapetata, Hebar, Lokomotiva Plovdiv, Slavija Sofija…)

Kao i ranijih godina Atakante se i ove godine vratio prvog vikenda sa bronzanom medaljom i individualnom nagradom u kategoriji za decu rođenu 2013. godine (Filip Pešić / najbolji defanzivac).

Sada je stigla još jedna nagrada, pošto je proteklog vikenda ekipa koju čine deca rođena 2014. je u finalu izgubila od bugarskog prvoligaša Botev-a sa 3:1 i tako osvojila srebro, dok je još jednu individualnu nagradu osvojio i Damjan Pribaković (najbolji defanzivac).

- Kada se podvuče crta, lepa i uspešna dva vikenda za školu fubdala Atakante i dečake, tokom kojih su pokazali zavidan napredak u svakom smislu, u poređenju sa turnirom iz 2021. godine. Nastavili su tradiciju povratka sa Kronos Cupa, kako sa medaljama, tako i sa individualnim nagradama - kazao nam je Mihailo Jovanović predsednik i trener Atakantea.

- Dečaci su svojim ponašanjem kako van, a pogotovu na terenu, pokazali zašto je FC Atakante dugi niz godina rado viđena akademija na turnirima u Bugarskoj, a gde na pravi način predstavljaju svoju zemlju i klub - dodao je Jovanović.

Kako kaže nastavljaju istim tempom i nakon praznika u prvoj polovini godine čekaju ih lepi i jaki turniri u Banjaluci, Umagu i Milanu gde će nastupati sa većinom FCA kategorija.

Video: Stotine Argentinaca na nogama: Mesi i družina stigli kući posle osvojenog Mundijala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA