≫ 

Pokrenuo se "Parni valjak": Partizan lekarskim pregledima započeo ciklus priprema za prolećni deo Superlige

Crno-beli će tek obaviti zvaničnu prozivku 27. decembra

  • 5

Fudblaeri Partizana su gotovi sa odmorom, posle četrdesetodnevne pauze, "Parni valjak" je krenuo u novi ciklus priprema za prolećni deo seozne 2022/2023.

Prvotimci crno-belih su medicinskim pregledima u "Laboratoriji za medicinu sporta i terapiju vežbanjem", krenuli u pripreme, gde je o fudbalerima računa brinuo doktor Siniša Petković.

- Medicinski pregledi se sastoje iz dv adela, sportsko medicinskog pregleda i testa opterećenja. Taj uopšteni deo koji godinama radimo, radi se na šest meseci. Dva puta godišnje je obavezan medicinski pregled da bi igrači uopšte mogli da igraju. Važniji je taj deo testa opterećenja, gde vidimo funkciju srčanog rada za vreme napora.

Doktor je otkrio i da prvog dana dolaze mlađi igrači, u nedelju će doći igrači koji su već nešto duže tu, dok će se u trećoj grupi naći i igrači koji su se kasnije priključili (posle katoličkog Božića), dok je zvanično okupljanje zaključeno za 27. decembar.

Pored već poznatih imena, Mihajla Ilića, Mihajla Petkovića i Vanje Vlahovića, šansu da treniraju sa prvim timom dobili su i Đorđe Petrović, Luka Subotić i golman Meteja Gočmanac, kao i naši omladinci – Janko Jevremović i Mateja Stjepanović

Fudbaleri su istkali da im najteže pada fizički deo priprema, odnosno trčanje. To su istakli i Nemanja Jović, Mihajlo Ilić, Zlatan Šehović, Mihajlo Petković, Samed Baždar, Svetozar Marković. Svi su kao najveću "bol" istakli upravo to trčanje bez lopte.

Dosta njih, praktično svi su i odmor proveli u krugu porodice, što su izjavili za klupski sajt.

Video: Veliki broj dece bodri Partizan na utakmici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA