Sve prštalo u prvom velikom derbiju posle Mundijala: Siti izbacio Liverpul iz Karabao kupa, Haland blistao!

Norvežanin strelac posle samo deset minuta na terenu

  • 0
FK Mančester siti, Karabao Kup Foto: Tanjug - AP

Spektakularna utakmica viđena je večeras na "Etihadu" u okviru osmine finala engleskog Karabao kupa! Mančester siti je u susretu punom golova uspeo da eliminiše Liverpul i da tako nastavi bitku za trofej koji je uspeo da osvoji čak pet puta od 2015. godine - 3:2 (1:1).

Poslednji put su Građani podigli pehar Karabao kupa u sezoni 2020/21, a sada su na dobrom putu da ponove taj upseh. Iz trke su izbacili jednog od većih rivala, koji doduše u Premijer ligi ima dosta problema i nadaće se povratku nakon završenog Svetskog prvenstva u Kataru.

Već u 10. minutu videli smo prvi gol na utakmici, a strelac je bio, ko drugi, nego Erling Haland. Maestralni Norvežanin samo je poslao loptu u mrežu na dodavanje Kevina de Brujnea i pokazao da će i u nastavku sezone biti jak šraf u mašineriji Građana. Doduše, ta prva prednost domaćih potrajala je baš kratko, pošto je Fabio Karvaljo deset minuta kasnije anulirao gol i poravnao na 1:1.

Druga prednost Sitija trajala je još kraće, skoro ni pun minut. U 47. minutu je Rijad Marez ponovo podigao "Etihad" na noge, a odgovorio mu je Mo Salah u 48. minutu. Delovalo je da ćemo gledati pravi vatromet do kraja meča.

Ali, ispostaviće se da je Siti uspeo da zada samo jedan, konačni udarac Liverpulu i to u 58. minutu. Strelac je bio Nejtan Ake, a odakle drugo nego iz kornera posle savršenog centaršuta Kevina de Brujnea. U 85. minutu je Belgijanac mogao da reši sve, ali je izblokiran u poslednjem trenutku.

Uskoro će biti obavljen i žreb za četvrtfinale, posle kojeg ćemo znati ko će na koga. U takmičenju su ostali još Čarlton, Lester, Mančester siti, Mančester junajted, Njukasl, Notingem Fores, Sautempton i Vulverhempton.

Video: Stotine Argentinaca na nogama: Mesi i družina stigli kući posle osvojenog Mundijala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA