≫ 

Preminula legenda engleskog fudbala, čitavu karijeru proveo je u jednom klubu

Osvojio je Mundijal 1966. godine

  • 1
Džordž Koen Koen, igrač kog pogađa lopta, na meču sa Zapadnom Nemačkom Foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Legendarni engleski fudbaler Džordž Koen, jedna od junaka nacionalnog tima koji je pobedio na Svetskom prvenstvu 1966. godine, preminuo je u svojoj 83. godini života!

Koen je za reprezentaciju Engleske debitovao 1962. godine protiv Urugvaja i ubrzo je postao nezamenjiv član defanzivne linije Gordog albiona.

Bio je zamenik kapitena Engleske u tom finalu SP 1966. protiv Zapadne Nemačke, a poslednju međunarodnu utakmicu odigrao je samo godinu dana kasnije. Zanimljivo, Koen je čitav svoj fudbalski vek proveo u Fulamu.

- Svi koji su povezani sa FK Fulam su jako tužni kada su saznali za smrt jednog od naših najvećih igrača ikada - stoji u saopštenju Fulama za koji je Koen odigrao 459 nastupa.

Nakon Koenove smrti, samo su Bobi Čarlton i Džef Herst ostali jedini preživeli članovi startne postave engleske reprezentacije koja je slavila u finalu.

Video: 20 stvari po kojima ćemo zauvek pamtiti Mihu: Podignuta kragna, 11, levica i pik na Nemce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naša posla

    23. decembar 2022 | 12:52

    Eto, legenda Engleskog fudbala ceo igrački staž proveo u Fulamu a naši "stručnjaci" koji sve znaju omalovažavaju Mitrovića što igra za Fulam?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA