≫ 

Partizan odredio prioritete za prelazni rok: Dvojac nije na prodaju, pojačanja tek u novoj godini

Crno-beli su odavno na tržištu, ali ne žure jer je postojeći igrački kadar još na okupu, a neki poslovi u prelaznom roku zavise od izlaznih transfera

  • 9
FK Partizan, Fuseni Dijabate, Bibars Natho Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Još uvek traje zatišje u prelaznom roku, dok se sležu utisci posle Svetskog prvenstva u Kataru, ali u Partizanu odavno postoje odrednice kojima će se klub voditi kada se “pijaca” zahukta, kako u vezi sa angažovajem pojačanja, tako i sa eventualnim odlascima fudbalera. Razumljivo, crno-beli će biti na tržištu, a kako se može čuti iz izvora bliskih Humskoj samo dva igrača trenutno nemaju dozvolu da napuste ekipu i to su krilni napadač Fuseni Dijabate i centralni defanzivac Igor Vujačić.

Razlog je, naravno, jasan kao dan, radi se od dvojici dominantnih igrača u timu, koji, uz kapitena Slobodana Uroševića, Bibarsa Natha (produžio nedavno ugovor) i Rikarda Gomeša (ima dogovor sa čelnicima da do narednog leta ne razmatra druge ponude i klubove), čine kostur ekipe. Samim tim pomenuti igrači nemajju dozvolu da napuste Humsku ove zime.

Dijabate je čvrsto vezan ugovorom i neće menjati sredinu, iako za njega postoji najveće interesovanje još od prvih mečeva u dresu crno-belih, dok će Vujačić, koji je takođe na oku mnogih klubova, dobiti ponudu o revidiranju plate u postojećem ugovoru.

Svi ostali igrači će prirodno biti na tržištu, uz ogradu da Partizan sigurno neće prodavati fudbalere koje je letos angažovao, ali će i za njih i sa sve ostale prvotimce, od onih najmlađih do nastarijih, koji mogu da promene sredinu – saslušati eventualne ponude.

Jedno je sigurno, napomenuo je to i trener Gordan Petrić u nekoliko javnih obraćanja, crno-beli će gledati da ojačaju određena mesta u timu, pre svega u centralnom delu veznog reda, gde će sigurno biti angažovan novi fudbaler, dok ostale pozicije gde se traže “osveženja” mahom zavise od prodaje.

Stav je takav kako se ne bi bespotrebno gomilao igrački kadar, ugrožavao budžet kluba, samim tim i egzistencija, jer je godinama unazad Partizan sam sebi najveći sponzor, koji prihode obezbeđuje takmičenjem u Evropi i prodajom fudbalera.

Sportski sektor Partizana uveliko je aktivan na tržištu, neki igrači su već targetirani kao moguća pojačanja, pre svih Dolev Haziza iz Makabija iz Haife, odnosno Aleksandar Šćekić, koji je od pre nekoliko daa slobodan na tržištu, o čemu je Telegraf već pisao, no, nema žurbe. Jer, tim od jesenas još uvek je netaknut i konkretnije aktivnosti se očekuju tek ulaskom u novu 2023. godinu.

Video: Petrić ide na Mihajlovićevu sahranu: Mladi bi trebalo da gledaju kako je Siniša igrao i borio se

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stari grobar

    25. decembar 2022 | 12:56

    Volim Partizan, ali sezona je za nas gotova, iz kupa ispali, prvenstvo za nas izgubljena, to neko prolece ce prohujati u February. Verovatno ce uprava proglasiti godinu uspesnom. Sto je to tako to bolje od nas znaju neki drugi, blizu fudbalu.

  • General

    25. decembar 2022 | 13:11

    Oterati Fejsu, Pantića, Meniga, dati šansu klincima i dovesti još dva jaka igrača na sredini. Dijabate i Vujačić da dobiju još bolje ugovore

  • Tv

    25. decembar 2022 | 13:33

    Navijam i ja za Partizan, ali ga nisam u stanju naći. Odem na košarku, kažu igra Partizan, kad ono 9 stranaca i tri povređena srbina. U fudbalu je pola, pola, pa se i tu izgubim. Gledam Englesku ligu, Italijansku ligu, Holandsku ligu, Špansku ligu i druge lige i tamo pronađem naše mladiće da trče za loptom, da ne pominjem košarku i enbiej. Skupa naša deca za naš sport, a i nisu neki talenti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA