"Krivi su spori konji i brze žene": Preminuli igrač Juvea namestio meč, izgubio sve milione, konobarisao...

- Ništa više nemam. Potrošio sam 14 miliona dolara. Ko je kriv? Krivi su spori konji i brze žene - rekao je pre pet godina.

  • 1
Fabian O'Neill Foto: JAIME RAZURI / AFP / Profimedia

Bivši urugvajski reprezentativac Fabijan O'Nil preminuo je na Božić u 49. godini života. Jutros je završio u bolnici u Montevideu i otad se borio za život. El Pais je napisao kako je O'Nil uvek bio predobar prema drugima, a za sebe loš.

- Moji problemi, koji su se javljali tokom godina, ostaju. Imao sam problema s alkoholom. Nakon operacije nisam smeo dotaći čašu tri godine, ali sam izdržao samo mesec dana. S klađenjem sam prestao jer više nemam novca za igru - citira ga El Pais te dodaje kako je O'Nil pre dve i po godine počeo da ima ozbiljne zdravstvene probleme.

Karijeru je započeo u urugvajskom Nacionalu, za koji je igrao od 1992. do 1995. godine. Nakon toga se iskazao u Kaljariju, a 2000. prešao u Juventus.

Tamo se zadržao tek godinu dana iako ga je Zinedin Zidan u to doba proglasio najtalentovanijim fudbalerom.

Nakon karijere morao je konobariše u Montevideu.

- Ništa više nemam. Potrošio sam 14 miliona dolara. Ko je kriv? Krivi su spori konji i brze žene - rekao je pre pet godina.

- Siromašan sam, ali nisam nesrećan. Glavno je da porodica i ja imamo nešto za da jedemo. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat.

Osim na klađenje i žene, novac je trošio na alkohol i noćne provode po Italiji.

- Krivica je moja. Žene su se zaljubljivale u moje ponašanje na žurkama, da bi me kasnije pokušavale promeniti. Niko me nije mogao promeniti. Čak i da su mi ponudili pomoć psihologa, odbio bih. Od mene su trenutno bogatije moje bivše žene.

I nakon završetka karijere, pobrinuo se da Italija priča o njemu. Priznao je da je namestio dve utakmice Serie A.

- Dok sam bio igrač Kaljarija, namestio sam utakmicu s Kijevom. I jednima i drugima je odgovarao remi u borbi za opstanak, a uz to smo od čelnika svojih klubova dobijali nagradu ako izborimo ostanak u ligi. Dogovorio sam s njihovim kapitenom remi, kao i sa svojim saigračima. Još smo i zaradili u kladionicama jer smo se kladili na nerešeno.

Prisjetio se sporne utakmice.

- U 87. minuti smo dali gol za 2:1. Otišao sam do defanzivca Dijega Lopeza i rekao mu

- Ispravi ovo, budi krivac za primljeni gol ili će nas ubiti! Naravno, primili smo pogodak do kraja - zaključuje svoju turbulentnu priču O'Nil.

Video: Samo za Mesijeve oči: Kad Antonela pleše za Lea

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    25. decembar 2022 | 22:33

    Dobro si druže izdržao sa 14 meleona ,ja 300e vucaram mesec,hahaha, a i pijem i kockam i svasta radim ali....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA