≫ 

Ludilo za "Boksing dej": Arsenal "okrenuo" Vest Hem, dominacija Mitrogola, Bajčetić postigao gol za Liverpul

Mečeve "Boksing deja" možete pratiti uživo uz Telegraf Sport

  • 0
Aleksandar Mitrović Foto: Tanjug/AP

Vratio se najjači klupski fudbal! Sezona se nastavlja, a  novo kolo Premijer lige i popularni "Boksing dej" potpuno su opravdali očekivanja. 

Fudbaleri Brentforda i Totenhema odigrali su danas bez pobednika, 2:2 u prvom meču 17. kola engleske Premijer lige. Golove za Brentford postigli su Vitali Janelt u 15. i Ivan Toni u 54. minutu. Strelci za Totenhem bili su Hari Kejn u 65. i Pjera-Emil Hojbjerg u 71. minutu. Kejn je postigao deseti gol na sedam utakmica na "Boksing dej". Ovo je bio meč u Premijer ligi posle pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru. Totenhem je četvrti na tabeli Premijer lige sa 30 bodova, dok je Brentford deveti sa 20. Totenhem će u narednom kolu na svom terenu dočekati Aston Vilu, a fudbaleri Brentforda će gostovati Vest Hemu.

Fudbaleri Liverpula savladali su večeras Aston Vilu u Birmingemu 3:1 (2:0) u utakmici 17. kola Premijer lige. Prvi pogodak u dresu kluba sa Enfilda postigao je mladi srpski fudbaler Stefan Bajčetić. On je u igru ušao u 79. minutu umesto Džordana Hendersona i postigao gol dva minuta kasnije. Prethodno su pogađali Mohamed Salah u petom i Virdžil van Dajk u 37. minutu, dok je strelac za Aston Vilu bio Oli Votkins u 59. minutu.

Fulam je pobedio ekipu Kristal palasa 3:0 u meču 17. kola engleske Premijer lige. Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović postigao je 10. gol za Fulam od početka sezone ali je upisao i dve asistencije. Golove za Fulam postigli su Bobi Rajd u 31. minutu, Tim Rim u 71. minutu i Aleksandar Mitrović u 80. minutu.

Poslednji meč dana odigrali su Arsenal i Vest Hem. Gosti su poveli golom Benrahma iz penala, a u drugom poluvremenu u 53. minutu je izjednalio Saha da bi martineli 5 minuta kasnije doneo i vođstvo domaćčim fudbalerima. Do kraja, Arsenal se potpuno razigrao, pa je Nketia u 69. minutu postavio konačnih 3:1.

Rezultati

Brentford - Totenhem 2:2

Kristal Palas - Fulam 0:3

Everton - Vulverhempton 1:2

Lester - Njukasl 0:3

Sautepton - Brajton 1:3

Aston Vila - Liverpul 1:3

Arsenal - Vest Hem 3:1

FK Kristal Palas - FK Fulam Foto: Tanjug/AP
FK Sautempton - FK Brajton Foto: Tanjug/AP

TOK MEČEVA:

Arsenal - Vest Hem 3:1

69. minut - Nketia uvećava vođstvo Arsenala.

58. minut - Martineli donosi vođstvo Arsenalu.

53. minut - Saka postiže gol za izjednačenje posle asistencije Odegarda.

27. minut - Benrahma sa bele tačke donosi prednost gostima.

Aston Vila - Liverpul 1:3

81. minut - Stefan Bajčetić postigao je prvi seniorski gol za Liverpul za 3:1 protiv Aston Vile.

59. minut - Oli Votkins smanjuje rezultat.

38. minut - Van Dajk duplira vođstvo Liverpula.

19. minut - Matip postiže gol koji je poništen zbog ofsajda.

6. minut - Salah zatresao mrežu Aston Vile.

Ovo su rezultati do sada odigrani mečeva današnjeg dana:

Brentford - Totenhem 2:2

Kristal Palas - Fulam 0:3

Everton - Vulverhempton 1:2

Lester - Njukasl 0:3

Sautepton - Brajton 1:3

Arsenal - Vest Hem

95. minut - Goool za Vulvse u 95. minutu, preokret protiv Evertona!

80. minut - EVOOO GOLA ALEKSANDRA MITROVIĆA! Fulam vodi 3:0 protiv Kristal Palasa.

73. minut - Vard Praus postiže gol za Sautemtpon, pošto je prethodno promašio jedanaesterac, ali je naleteo na odbitak i posrpremio loptu u mrežu.

71. minut - Mitrović asistent ponovo! Spustio je loptu posle kornera za Rima, a ovaj je zakucao u mrežu Kristal Palasa.

56. minut - Crveni karton za Kristal Palas, drugi na ovoj utakmici. Tomkins je zaradio drugi žuti karton, što je automatski značilo i da će morati iz igre.

56. minut - Evo i novog gola za Brajton! Marč je postigao novi pogodak, sada njegova ekipa vodi 3:0 protiv Sautemptona.

Drugo poluvreme

45. minut - POLUVREME! 

35. minut - SAUTEMPTON - BRAJTON: GOOOOL! U nokdaunu je domaći tim! Brajton vodi 2:0! Perud je nespretno reagovao pred svojim golom i postigao autogol.

32. minut - KRISTAL PALAS - FULAM: Evo gola i na ovom meču! Sjajno je centrirao Aleksandar Mitrović, a Rid šalje loptu glavom u mrežu.

32. minut - LESTER - NJUKASL: Potpuna dominacija Njukasla! Džoelington trese mrežu glavom posle centaršuta Tripijea.

22. minut - EVERTON - VULVS: Evo izjednačenja! Mutinjo je sjajno asistirao, a Podens iz prve poslao loptu u dalji ugao, pored nemoćnog Pikforda.

FK Sautempton - FK Brajton Foto: Tanjug/AP

15. minut - SAUTEMPTON - BRAJTON: GOOOOOOL! Vode gosti, Adam Lalana se najbolje snašao u kaznenom prostoru, i glavom, uz malu pomoć golmana šalje loptu u mrežu.

FK Everton - FK Vulvs Foto: Tanjug/AP

7. minut - EVERTON - VULVS: Evetron vodi! Jeri Mina je najbolje skočio u kaznenom prostoru posle kornera i glavom poslao loptu u mrežu.

7. minut  - LESTER - NJUKASL: Kako igra Njukasl! Almiron je duplirao prednost posle prelepe akcije! Lester je u potpunom nokdaunu.

3. minut - LESTER - NJUKASL: Vodi Njukasl! Vud je precizan sa bele tačke! Prethodno je Amarti ružno startovao, te je arbitar pokazao na jedanaesterac.

1. minut - Mečevi su počeli! 

"Boksing dej" se nastavlja od 16 časova, kada su na programu četiri meča. Fulam i Mitrović gostuju Kristal Palasu, Everton će dočekati poslednjeplasirane Vulvse, Njukasl gostuje Lesteru, dok će Sautempton dočekati Brajton.

BRENTFORD - TOTENHEM 2:2

TOK MEČA

II POLUVREME

90+5. minut - Utakmica je završena!

88. minut - Pokušava Totenhem da dođe do kompletnog preokreta u završnici meča. Prethodno je Kejn glavom pogodio prečku, a u ovim trenucima svi su na polovini Brentforda.

79. minut - Gosti su u potpunom naletu. Izjednačujući pogodak im je dao krila i deluje kao da u ovim trenucima mogu do potpunog preokreta.

71. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Evo izjednačenja!Sjajno se snašao Hojbjerg i pogodio posle dodavanja Kuluševskog.

65. minut - GOOOOOOOL! Vraća se Totenhem! Sjajno je Lengle centrirao sa više od dvadeset metara, a Kejn odlično skače i majstorski glavom šalje loptu iza leđa Raje.

60. minut - Loše deluju gosti u ovim trenucima. Kao da su i dalje šokirani posle onog pogotka Tonija. Sa druge strane, Brentford u velikom naletu, i deluje kao da se neće zaustaviti na ovome.

FK Brentford - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

54. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Ajvan Toni je strelac! Ispratio je sjajno napadač domaćih kretanje lopte i nije mu bilo teško da samo natrči i ubaci loptu u mrežu. Totenhem je u nokdaunu!

50. minut - Zapretio je Totenhem prvi u nastavku. Perišić je probio po levoj strani i oštro centrirao u kazneni prostor, ali je jedan od defanzivaca Brentforda izbio loptu ispred Doertija.

46. minut - POČELO JE DRUGO POLUVREME!

I POLUVREME

45+4. minut - Završeno je prvo poluvreme!

44. minut - Mnogo sreće za Totenhem sada. Toni je zatresao mrežu, ali je nakon konsultacije sa VAR sobom glavni arbitar dosudio nedozvoljenu poziciju.

40. minut - Sve smo bliži kraju prvog poluvremena, a gosti još uvek deluju nemoćno. Janelt je ostao na travi posle duela sa jednim protivničkim fudbalerom, ali pridigao se strelac vodećeg gola za Brentford.

32. minut - Dinamična utakmica u ovim trenucima. Borbeno se igra na obe strane, iako Totenhem polako nastoji da preuzme potpunu kontrolu nad dešavanjima.

26. minut - Sebičan je sada ispao Kuluševski. Dobro se snašao na desnom boku, ali na kraju je dobar prodor upropastio sebičnim šutem iz teške pozicije.  Preti Totenhem, ali bezuspešno.

21. minut - Dosta mirno na terenu, nakon vođstva domaćih. Viđene su i prve varnice, kada se Kuluševski našao u duelu sa Henrijem, ali sve se brzo smirilo.

Brentford - Totenhem Foto: Tanjug/AP

15. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Brentford! Toni je prošao po strani i centrirao, a nakon odbijanca pred golom, Vitali Janelt stiže prvi do lopte i smešta je u  mrežu!

12. minut - Šutirao je Kejn, ali je živi zid skrenuo loptu u korner. Ipak, bez rešenja posle udarca iz ugla. Nema promene rezultata.

Brentford - Totenhem Foto: Tanjug/AP

11. minut - Evo prvog uzbuđenja pred golom domaćih. Oboren je Son, a arbitar je dosudio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora. Imaće priliku Totenhem da zapreti posle prekida.

6. minut - Meč je počeo dosta mirno na obe strane. Nije bilo previše uzbuđenja u uvodnim minutima. I dalje vlada početno odmeravanje snaga.

1. minut - Meč je počeo!

SASTAVI

Brentford: Raja - Zanka, Pinok, Mi - Rasmusen, Jensen, Norgard, Janelt, Henri - Embeumo, Toni.

Totenhem: Forster - Tanganga,Lengle, Dajer - Doerti, Bisuma, Hojbjerg, Perišić - Kuluševski, Son, Kejn.

"BOKSING DEJ"

"Boksing dej" je tradicionalno simbol sjajnih fudbalskih predstava, koje obično obiluju sa "morem" golova na svim mečevima.

Jedina razlika u odnosu na prethodne, jeste ta što se svi mečevi neće igrati istog dana, već su podeljeni na tri.

DANAŠNJI PAROVI

Brentford - Totenhem 2:2

Kristal - Palas - Fulam 16:00

Everton - Vulvs 16:00

Lester - Njukasl 16:00

Sautempton - Brajton 16:00

Aston Vila - Liverpul 18:30

Arsenal - Vest Hem 21:00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA