≫ 

Ovo je Partizanov plan za pojačanja: Centralni vezni prioritet, štoper i krilo zavise od prodaje

Crno-beli prate tržište i čekaju da se karte otvore na pravi način kako bi reagovali

  • 11
FK Partizan, sastav, pojacanja za zimu 2023 Ilustracija: Telegraf/MN Press

Ukoliko se kockice poklope, odnosno tržište tokom zime bude naklonjeno i otvoreno na način na koji to klubu odgovara, Partizan će u zimskom prelaznom roku angažovati fudbalere na tri pozicije, uz napomenu da je jedna u ovom momentu prioritet, dok druge dve zavise od odlazaka fudbalera.

Radi se o poziciji štopera, centralnog veznog i krilnog napadača, koji bi treneru Gordanu Petriću na proleće doneli kvalitet i širi roster.

Po planu koji su crno-beli još letos, po dolasku Petrića odredili, a tokom jeseni samo proširili, primarno je da se u ovom momentu angažuje centralni vezni fudbaler, koji bi, kako je to trener crno-belih nekoliko puta napomenuo, doneo neophodan balans, ali i kvalitet.

Posle angažovanja Hamidua Traorea ta priča je donekle “zatvorena”, ali je šef stručnog štaba i krajem leta napominjao da su neophodna dva igrača na pomenutom mestu, te je targetiran Gojko Cimirot iz belgijskog Standarda, koji je i sada aktuelan u Humskoj, jer mu u Liježu za nekoliko meseci ističe važeći ugovor.

Angažovanje takvog profila fudbalera nema nikakve veze sa eventualnim povratkom Aleksandra Šćekića u Humsku, o čemu je Telegraf već pisao, jer crnogorski reprezentativac takođe “zavisi” od toga da li će Partizan rastati od nekoga od fudbalera na poziciji zadnjeg veznog.

Preostale dve pozicije – štoper i krilni napadač, u ovom trenutku zavise isključivo od porodaje igrača, iako su u Humskoj i te kako svesni da su im bolji izbor i pojačanja neophodni, jer će narednog leta, izvesno je, konkurisati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Partizan u poslednjoj liniji ima četiri centralna defanzivca koja su iznela jesen (s tim da je Luka Subotić iz Teleoptika priključivan radu) – Igora Vujačića, Svetozara Markovića, Sinišu Saničanina i mladog Mihajla Ilića.

FK Partizan Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Prvopomenuti Vujačić je označen kao igrač koji je u ovom momentu neophodan ekipi i nije na prodaju, Marković se, pak, tek vratio prošloga leta, u njegovo angažovanje je uložen silan trud, i teško je i poverovati da će posle samo nekoliko meseci napustiti ekipu, dok je Ilić označen kao projekat za budućnost, neko koga tek čeka ozbiljnija minutaža.

Vodeći se tom logikom, na tržište će Siniša Saničanin, mada, rekosmo već, ne postoji nikakav pritisak ili moranje, pa će, ukoliko dođe ponuda za reprezentativca BiH, Partizan svakako saslušati i pregovarati ako bude ona prava.

Donekle je slična situacija i na krilu gde konkurišu Fuseni Dijabate, koji – stav je kluba - nije na prodaju, te Kvinsi Menig, Nemanja Jović, Nikola Terzić i Aleksandar Lutovac. Potonjem na leto ističe ugovor i možda je dobra prilika da Partizan nešto zaradi od Lutovca, a utisak je da bi crno-beli rado vedeli “papir” sa ponudom i za nekog od preostalih navedenih fudbalera.

FK Partizan Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Crno-beli prate mnogo fudbalera, neki od njih poput Doleva Hazize iz Makabija iz Haife ili Gojka Cimirota iz Standarda su pojačanja po meri i komplikovani za realizaciju, igrači iz domaće lige kao što su Uroš Kabić iz Vojvodine ili Luka Ilić iz TSC su izuzetno interesntni, ali jednostavno nisu dostupni crno-belima, dok fudbaleri poput Nemanje Stojića ili Ifeta Đakovca, (obojica TSC) koje su skauti kluba iz Humske takođe pratili i odustali, procenjeno je - ne bi doneli ono što je Partizanu u ovom trenutku neophodno da bi narednog leta bio kunkurentan u kvalifikacijama za elitno takmičenje pod okriljem UEFA. Za napad na Ligu šampiona je potreban mnogo veći kvalitet.

Video: Po naređenju trenera Gordana Petrića: Na Teleoptiku se pravi veštačko brdo

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    26. decembar 2022 | 14:48

    Чини ми се да у првенству немају велике шансе...не знам, можда у купу имају? С ким беше играју? Шушка се да се и Ср. Митровица појачава...

  • nibrS

    26. decembar 2022 | 15:32

    Čemu pojačanja ? Da igraju kup Josipe Lisac ili da zamajavaju tupave musave glodare

  • Skorpion

    26. decembar 2022 | 15:00

    Ovo mi deluje bas "ozbiljno", jos ako dodje Fejsal Mulic..........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA