≫ 

Hajduk krenuo Dinamovim putem: Splićani za nedelju dana prodali dva igrača, zaradiće 10 miliona evra

Biuk, a nedugo pre njega i Ljubičić, isposlovali solidne transfere

  • 4
Hajduk Split Foto: Mario Todoric / Cropix / Profimedia

Stipe Biuk (20), talentovani napadač Hajduka iz Splita, potpisao je ugovor sa američkim Los Anđeles Ef-Sijem u jednom od najvećih transfera u istoriji splitskog kluba.

Prema nezvaničnim informacijama, vrednost transfera iznosi 6.5 miliona evra, a s bonusima se može popeti i do osam miliona, uz to da Hajduk ima i 20 posto od sledećeg transfera. Ako se računaju pomenuti bonusi, ovo je druga najveća prodaja u istoriji Hajduka.

Skuplji je bio jedino Nikola Vlašić koji je Evertonu prodan za 10.8 miliona evra. Takođe se radi i o drugoj najskupljoj kupovini u istoriji Los Anđelesa, aktualnog prvaka MLS-a.

Biuk je potpisao ugovor do 2026. godine, prenose hrvatski mediji.

- Zahvalio bih se svim ljudima u klubu, svim trenerima koji su me trenirali sve ovo vreme, predsedniku i upravi koji su stali iza mene u svim trenucima. Biću navijač Hajduka i dalje. Sigurno je da ću odavde nositi lepe uspomene, juniorsko prvenstvo, osvojeni Kup, doček na Rivi, a bio sam kapitan dve utakmice i to ću pamtiti čitav život. Zahvalio bih se svim saigračima i navijačima koji su uvek bili uz nas - rekao je Biuk na oproštaju od Hajduka.

Biuk je tako napustio klub nakon samo 67 nastupa u zvaničnim utakmicama u kojima je postigao šest pogodaka i podelio deset asistencija. Debitovao je za seniore u martu 2021. godine, a iz kluba odlazi četiri dana nakon 20. rođendana.

Hajduk je tačno nedelju dana pre Biuka prodao još jednog talentovanog igrača, Marina Ljubičića (20), kojeg je otkupio austrijski LASK, gde je trenutno na pozajmici. Hajduk bi trebalo da dobije između dva i po i tri miliona evra.

Splićani bi tako na prodaji Biuka i Ljubičića mogli da zarade i 10 miliona evra kada se ukalkuliše sav novac koji im sleduje za ova dva igrača. Kasa Hajduka biće solidno popunjena, ali ono što je jednako važno je činjenica da klub sa Poljuda uspeo da "izbaci" i da dobro zaradi na svojim fudbalerima po čemu je u Hrvatskoj neprikosnoven šampion Dinamo.

Video: Skoro četiri miliona ljudi izašlo na ulice da pozdrave Mesija i ekipu: Kakva ludnica u Buenos Ajresu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • #

    31. decembar 2022 | 19:31

    ef si nije fc

  • Iso

    31. decembar 2022 | 14:30

    No oni prodaju balavurdiju za 6 milja koja nit je primirisala u Evropu i to desetljećima mislim na tovare a vi dajete igrače za kikiriki...dajte Dragovića za vreću bombona

  • maza

    1. januar 2023 | 08:40

    Evropa trazi fudbalere ne manekene. Mi izvozimo ovo drugo, slaba cena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA