Mitrović sumirao: "Hijene oko FSS-a, sakrivene po rupama, ćutale dok je Srbija gazila, navijačima svaka čast"

Mitrović veruje da će Orlovi već od marta nastaviti sa dobrim igrama

  • 23
Fudbal Svetsko prvenstvo SP Katar Srbija - Švajcarska Aleksandar Mitrović Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo u fudbaluna kojem, ovog novembra i decembra, nije uspela da prođe grupu posle poraza od Brazila i Švajcarske i remija sa Kamerunom. bez obzira na takav učinak, napadaač Srbije Aleksandar Mitrović smatra da ceo tim ide u dobrom smeru.

Tako, popularni Mitrogol je u intervjuu za Sport Klub istakao da je tim tokom tunrira imao brojne probleme.

- Žal nikako! Ophrvali su nas mnogobrojni problemi, povrede udarile u timske temelje. Nažalost, u ključnom trenutku nismo bili maksimalno spremni za mondijalske izazove. Da se razumemo, isključivo pričam o povredama - počeo je Mitrović i dodao:

- Povrede su isključivi razlog, zbog kojeg smo se udaljili od cilja. Veliki broj reprezentativaca ispao je iz stroja, samo mi znamo koliko smo muka istrpeli. A, kad nisi fit, logično, ne možeš ni taktički da odgovoriš zadacima na terenu. Dobro sam promislio svaki potez tokom mondijalskih 300 minuta. I ostajem pri tvrdom stavu – jesmo mogli više, ali nema razloga da žalimo. Viša sila urotila se protiv nas.

Napadač Orlova sumirao je utiske posle Katara,

- Stekao sam utisak da su se pojedinci naslađivali problemima reprezentacije. Čini mi se da unutar pojedinih krugova postoji želja da nas što pre slome! Jedva su dočekali ispadanje i osuli paljbu. Po principu – njima je dobro, koliko je fudbalskoj Srbiji loše. Navikao sam, posle decenije u reprezentaciji, na sve i svašta, tako i jasno ciljane kritike.

- Konkretno, hijene oko Fudbalskog saveza Srbije. Sakrivene u kojekakvim rupama, ćutale su dok je Srbija gazila sve pred sobom. Pitanje vremena je bilo kad će osuti paljbu po nama. Već viđen scenario, samo što su pojedinci direktno dodatno nišanili i ka selektoru Draganu Stojkoviću. A, kad smo sa Piksijem briljirali, nigde istih stručnjaka, nije bilo.

- Prvo da razjasnimo, našim navijačima, naciji, svaka čast. Osećali smo podršku na svakom koraku i obećavam – od marta, s prvim kvalifikacionim utakmicama za Prvenstvo Evrope, vratićemo duplom merom. Pobedama! Važna dopuna – jedno je biti trener, sasvim drugo komentator, pored TV ekrana. Pojedinci su osetili potrebu da komentarišu Piksijev učinak, iako su miljama daleko od selektora, njegovog imena, karijere, ali i našeg tima. Pitanja o pripremi utakmice, raspoloživom kadru, povredama, psihološkom stanju fudbalera, kao da nisu bitna. Ne ide to… Klupa i teren su jedno, televizija, studio, sasvim drugo. Dobili su pet minuta slave! Potrudićemo se da već od marta priču nastavimo u drugačijem, nama znanom smeru - istakao je Mitrović.

Video: Mitrović pun nervoze i razočarenja: Pričao o igri Srbije, Piksiju, atmosferi u timu, Džaki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • terza1.

    31. decembar 2022 | 11:10

    Napred Mitre! Napred Srbija!

  • Dexiko

    31. decembar 2022 | 13:26

    Ako niste fit onde ne igrate,nije ni benzema francuzima igrao.Takođe ovo je drugo svetsko da vas švajcarci ponižavaju,valjda ste u rusiji bili fit.Reći bilo šta drugo osim da smo bili katastrofalni je sramota.

  • GRB

    31. decembar 2022 | 12:04

    Misli na Terzica, Tonceva, Mrkelu i postenjacina kao sto su oni. Bogu plakati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA