≫ 

Ovako je govorio Ronaldo: "Želim da završim karijeru dostojanstveno, ne u Dubaiju, Kataru ili SAD"

Portugalac je možda imun na novac, ali nije imun na ogroman novac

  • 5
kristijano ronaldo Foto: youtube/@hgfoot4k73

Sada kada je Ronaldo našao sebi još jedno sanjano uhlebljenje potpisom istorijskog ugovora u Saudijskoj Arabiji, i zgrnuo kamaru novca, fudbalski svet polemiše o motivima koji su elitnog fudbalera, ikonu sporta, jednog od najvećih u istoriji, naterali da ode u pustinjsku državu.

Ok, novac je u pitanju, jasno je to svakome, Ronaldu je ostalo još malo godina do kraja karijere i rezon kojim se vodi, kojim bi se svako vodio, je više nego logičan: valja, dok se može, unovičiti sve što on nosi kao marketinški potencijal, ali i kao fudbalska legenda koja i dalje ima šta da pokaže na terenu.

Međutim, da ste Kristijana Ronalda iz 2015. godine pitali da li bi prešao u Saudijsku Arabiju i tamo završio karijeru, on bi vam, tada još u naponu snage, kategorički rekao "ne".

E upravo se po društvenm mrežama deli Ronaldov snimak od pre sedam godina, tada je u intervjuu novinaru Džonatanu Rosu rekao da nikad ne bi karijeru završio u "SAD, Kataru ili Dubaiju", jer kako je rekao, želi dostojanstven kraj svog opusa.

Evo šta je tačno rekao tada:

- Razmišlljam da želim da završim na top nivou, dostojanstveno. U dobrom klubu. To ne znači da odlazak u SAD, Dubai ili Katar nije dobar, ali tamo ne vidim sebe - izjavio je Portugalac.

Ali stvari su se u međuvremenu drastično izmenile u svetskom fudbalu, najjači igrači su postali upravo investitori sa Bliskog Istoka i očas posla imali smo Mundijal u Kataru, najave da će Saudijska Arabija organizovati Svetsko prvenstvo 2030. godine, a upravo je prelazak Ronalda u tu državu i najjači adut Saudijaca u toj nameri.

Kristijano je možda imun na novac, ali očito nije imun na novac koji je dobio od Saudijaca. Te 2015. godine verovatno nije mogao ni da sanja da će mu neko u 38. godini ponuditi 170.000.000 evra za dve sezone.

Pa kako čovek da se ne predomisli.

Video: Jezive životne priče fudbalera: Danas su mađioničari na terenu, a kao deca su proživeli pakao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    31. decembar 2022 | 13:40

    Zovi ga Terza u Zvezdu, taj ce nama platiti samo jos jednom da igra ligu sampiona.

  • Deks

    31. decembar 2022 | 16:23

    Ovo je više nego dostojanstveno. Njegovo dostojanstvo ima puno nula i da nije uzeo tu lovu trebalo bi ga odvesti kod lekara.

  • Crnogorac

    1. januar 2023 | 07:37

    Da je Ronaldo gledao novac, on bi otišao u Arabiju prije 10 godina i do sad zaradio 10 milijardi eura, ali nije.. a sad je potpuno normalan potez da ode tamo i zaradi koliko nije mozda u citavoj karijeri, bar sto se tice cisto ugovora sa klubovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA