≫ 

Ten Hag ga kaznio, pa na vreme shvatio da ne može bez njega: Rašford doneo još jednu pobedu Junajtedu

Menadžer Mančestera zbog nediscipline ostavio Rašforda na kupi, brzo mu je bilo jasno da mu tamo nije mesto

  • 0
markus rašford Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Mančester junajteda pobednički su stavili tačku na odlazeću godinu, još jednom je režija bila u rukama ili bolje rečeno nogama Markusa Rašforda - čiji je gol na gostovanju Vulvsima napravio ključnu razliku.

Vulverhempton - Mančester junajted 0:1, u 17. kolu Premijer lige. 

Junajted (32) je sada već uhvatio dobar zalet i gotovo da je uz rame Njukaslu (33), blizu je i Sitiju (35), istina uz meč više, a nije toliko daleko ni lider Arsenal (40).

U toku dana stigla je informacija da je Ten Hag suspendovao Rašforda zbog nediscipline, stoga je napadač sa klupe počeo meč, ali holandski stručnjak je pre svega pragmatična osoba i nije tvrdoglavio u ovom slučaju, pa je, kad je video da nema kud, izbacio Argentinca Fereiru, ubacio Rašforda, a ovaj mu je doneo bodove. Prosto i jednostavno.

Rašford je u igru ušao odmah na staru drugog poluvremena, svojim prisustvovom doneo preko potrebnu ubojitost gostima koji su, sa protokom vremena, sve više pritiskali odbranu rivala, na kraju je i slomili u 76. minutu.

Na gol i asistenciju iz prethodnog kola, Rašford je notirao i pogodak ovog popodneva za nastavak sjajne serije koja ovog momka stavlja na vrh liste Ten Hagovih prioriteta kada ovaj bude sastavljao postavu za svaki naredni meč.

Dao je Rašford nešto kasnije i drugi gol za goste, delovalo je da je sve bilo ispravno, ali je VAR video igranje rukom napadača pre nego što ga ga je lopta pogodila u nogu i završila u mreži. Ključna je tu bila intervencija golmana Vulfsa koji je blagovremeno ušao u šut Rašfordu, odbranio i inicirao da lopta rikošetira onako kako je to na kraju ispalo - nepovoljno po goste.

Međutim, igrače Vulferhemptona ni taj detalj nije pokrenuo da u preostalom delu meča jurnu jače i napadnu konkretnije, Junajted se obranio i nosi kući uspeh za kraj 2022. godine.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA