≫ 

Mesi protiv Ronalda još samo jedan jedini put, zna se i datum poslednjeg susreta ikona fubala

Biće to prijateljsko odmeravanje snaga Ronaldovog novog kluba Al Nasera i Pari Sen Žermena

  • 3
Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo

Foto: AP/Tanjug

Dva velika momenta desila su se u karijerama dvojice najvećih igrača današnjice u 2022. godini. Mesi je konačno dočekao titulu prvaka sveta, Ronaldo nije, ali je Portugalac, za utehu, dobio najveći ugovor u istoriji sporta i fudbala potpisom za Al Naser iz Saudijske Arabije. 

Odlazak Ronalda van evropskog fudbala verovatno zauvek znači i da više nikada neće biti prilike da zaigra protiv svog velikog rivala Lea Mesija u takmičaraskom meču, ali to, ipak, ne znači i da se duel dvojice velikana neće desiti.

Nenadano za mnoge, desiće se brže nego što je to bilo ko očekivao.

Naime, PSŽ će u prvim danima 2023. godine otputovati u Saudijsku Arabiju gde će 19. januara igrati protiv kombinovane ekipe Al Hilala i Al Nasera, što znači da će ljubitelji fudbala dobro upamtiti turneju Parižana, posebno njihov meč sa Al Naserom, jer će biti i poslednja međusobna utakmica Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, rivala koji su obieležili jednu fudbalsku eru.

Lionel Mesi

Foto: Tanjug/AP

Poslednji put Mesi i Ronaldo su igrali jedan protiv drugog 8. decembra 2020. između Barcelone i Juventusa u Ligi šampiona.

Ronaldo će u Al Naseru zarađivati 200 miliona evra po sezoni što znači da će Portugalac vrlo verovatno zaigrati u utakmici koja je prvobitno planirana u prvim danima nove godine, no zbog Covida-19 je nakratko odložena.

Čitav fudbalski svet je dvojicu velikana želeo da vidi na Mundijalu kako se bore za trofej, međutim Ronaldo i Portugalci su kiksnuli protiv Maroka i ispali su, Argentina nije, otišla je do kraja, čime je Mesi zaokružio jednu od najvećih karijera u istoriji sporta.

Video: Najmlađi ima 24 godine i 128 miliona dolara na računu: TOP 10 najplaćenihih fudbalera sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA