≫ 

Raketa u srce Gvardiole i Građana: Golčina Greja zaledila Etihad, ukočila Siti u borbi za titulu!

Majstorija napadača Karamela

  • 0
everton mancester siti Foto: Tanjug/Ap

Put ka tituli za fudbalere Mančester sitija od danas će biti još teži posle šokantnog remija 1:1 sa Evertonom na "Etihadu" u 17. kolu Premijer lige.

Siti je golom Erlinga Halanda vodio maltene do same završnice utakmice, nije bilo velikih nagoveštaja da bi pobeda mogla da im bude dovedena u pitanje, ma nije ih uopšte bilo, a onda, kada se malo ko tome nadao, Demaraj Grej je ispalio raketu u mrežu Edersona - za muk domaćih navijača!

Bio je to zaista majstorski potez mladog reprezentativca Engleske, i mada je proklizao pre nego što je šutnuo loptu, uspeo je da se snađe i da neverovatno preciznim i snažnim udarcem obesmisli svaki pokušaj Edersona da tu loptu ukroti. Brazilac nije imao šanse, navijači gostiju bili su u delirijumu.

Pogledajte ovaj zaista fenomenalan gol Greja.

Verovali ili ne, bio je to i jedini udarac u okvir gola gostiju na današnjoj utakmici!

Statistički, Siti je bio apsolutno nadmoćan danas, čak 74% vremena lopta je bila u posedu igrača Pepa Gvardiole koji su imali 16 udaraca ka protivničkom golu, i još mnogo parametara u svoju korist, ali, na kraju, ništa im to nije značilo...

Everton je uzeo bod koji teško da je iko mogao da im upiše pre meča i prema onome što su pokazali danas, no to je fudbal. Jedan vanserijski potez, jedan igrač koji u svojim nogama poseduje top i prefinjenost pokazuju se i u ovom slučaju presudni.

Everton će, ipak, na prvu pobedu još od prvog oktobra morati da sačeka, ali će posle ovakvog rezultata na terenu kandoidata za tron elan i samopouzdanje biti ogromni do narednog izazova.

Rezultat na "Etihadu" došao je kao "kec na 11" za Arsenal koji bi u slučaju pobede nad Brajtonom kasnije mogao da se odmakne od Sitija i sedam bodova.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA