"La Liga ništa ne čini da suzbije rasizam na stadionima": Vinisijus razočaran pasivnošću autoriteta u Španiji

Brazilac je u Valjadolidu bio na meti huligana

  • 1
Vinisijus Žunior Foto: Pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior poručio je da La Liga ne radi ništa da sankcioniše rasiste na stadionima širom Španije. Brazilac je na meču protiv Valjadolida, na "Zorilji", bio na meti huligana koji su ga provocirali majmunskim kricima, i sa time se nije suočio prvi put.

Još u septembru na isti način su ga vređali i navijači Atletiko Madrida.

- Rasisti nastavljaju da dolaze na utakmice i da gledaju najveći klub na svetu, a La Liga nastavlja da radi ništa po tom pitanju - ogorčen je Vinisijus.

- Nastavljam da se nosim sa tim, visoko uzdignute glave slavim moje pobede i pobede Reala. Na kraju dana, krivica je moja.

Sve što je Vinisijus čuo od predstavnika La Lige posle incidenta u Valjadolidu, bile su reči portparola takmičenja koji je izjavio da "govoru mržnje nije mesto na stadionu".

Istina, biće sprovedena i istraga, kako je najavljeno:

- Istražićemo šta se dogodilo na utakmici, kao i uvek što radimo u ovakvim slučajevima, u saradnji sa klubom i zvaničnim službama ćemo identifikovati i kazniti izgrednike koji su odgovorni za širenje mržnje - rečeno je iz La Lige, koja je kao dokazni materijal prikupila više video snimaka sa tribine odakle su dolazili uvredljivi povici za Vinisijusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trtoje

    1. januar 2023 | 14:12

    ma hajde bre vise,samo kukate i vadite se na rasizam,ti se sam stidis svoje boje koze ako te to stvarno vredja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA