≫ 

Španski sudija nastavio da "briljira" i posle Mundijala: Na dve utakmice pokazao 30 žutih i 3 crvena kartona

Antonio Mateu Lahoz je potpuno izgubio kontrolu nad situacijom u katalonskom derbiju u subotu, a nešto slično je uradio i nedavno, u meču Argentine i Holandije u četvrtfinalu Mundijala

  • 0
FK Barselona - FK Espanjol Foto: Tanjug/AP

Katalonski derbi koji su u suboru odigrali Barselona i Espanjol u potpunosti je obeležio jedan čovek, no niti je on igrač jedne od ekipa, niti je to trener, već, možda pogađate, sudija o kojem, dan posle, bruje mediji u Španiji.

Niko tako jake emocije kod neke od ekipa i navijača ne može da pobudi kao što je to pojava i arbitraža iskusnog Antonia Mateua Lahoza, koji je, verovali ili ne, igračima Barse i Espanjola pokazao ukupno 14 žutih i dva crvena kartona.

Lahoz se toliko razmahao kartonima da je treći crveni karton pokazao bez razloga drugom igraču Espanjola, pa je odluku povukao tek nakon VAR intervencije.

Možda bi i ova kartonijada u režiji ovog španskog sudije i prošla neopaženo, jer ipak je u pitanju meč prepun tenzije, pa su kartoni potpuno normalna i očekivana stvar - da nije u pitanju čovek koji je na prethodnoj utakmici pokazao još veći broj javnih opomena.

Lahoz je, kao što je mnogima poznato, delio pravdu u meču 1/4 finala Mundijala između Argentine i Holandije, kada je, prema mišljenju svih, bio najgori akter fenomenalne utakmice. Španac je nervirao sve oko sebe, a meč, koji je rešen tek posle penala, završio sa 16 žutih i jednim crvenim kartonom.

Arbitraža mu je ocenjena kao nezadovoljavajuća, pa se nije ni našao u kombinaciji da sudi neke od preostalih mečeva u Kataru u samoj završnici.

O njegovim "ispadima" imao je tada šta da kaže Leo Mesi, a gotovo istovetan utisak Lahoz je ostavio i na trenera Barsleone Ćavija koji je takođe upisan u beležnicu tokom burnog katalonskog derbija.

- Rekao sam pre utakmice da je sudija Lahoz neko ko ume da održi kontrolu nad utakmicom, ali je on poptuno izgubio danas. To sam mu i rekao na kraju. To je to, za obe strane, danas nije imao kontrolu meča - poručio je Ćavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA