≫ 

Čelsi tone u prosek: Plavci poveli pa jedva spasili živu glavu protiv kandidata za ispadanje

Plavci razočarali

  • 0
denis zakaria Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Čelsija nastavili su sa bledim igrama i u novoj godini, ništa se drastično nije promenilo kod "Plavaca", koji su podbacili u meču protiv jednog od slabijih timova lige Notingem Forestom u gostima - 1:1.

Londonski tim je vodio, bila je to situacija koja je slutila na najatraktivniji autogol ikad viđen, no on se nije desio posle neobične intervencije defanzivca "Šumara", ali jeste posle "popravke" Rahima Sterlinga odmah pošto se lopta odbila o prečku.

Igrao se 16. minut i sve se savršeno odiralo po Čelsi.

I nastavak je doneo prilično sigurnu partiju gostiju, vođstvo im nije bilo ugroženo i valja pohvaliti sve ono što su uradili u prvom poluvremenu, međutim, drugi deo meča je bio i te kako problematičan.

Daleko motivisaniji i borbeniji, igrači Notingema su zaigrali baš onako kako bi morali svaki meč, ako žele da ostanu u društvu najboljih. Drugih 45 minuta bila je možda i najbolja igra izabranika Stiva Kupera ove sezone.

Nagrada je stigla u 63. minutu, posle stalnog pritiska na sve linije Čelsijevog tima i niza šansi koje su nagovestile slom odbrane londonskog tima. Iskusni Orije je bio na pravom mestu u pravo vreme, pogodio za egal i za istinski dleirijum na "Siti Graundu".

Menadžer Čelsija Grejem Poter brzo posle kapitulacije njegovog tima izvršio je trostruku izmenu, Konor Galager je ušao umesot Sterlinga, Obamejang umesto Maunta, Ziješ je zamenio Žoržinja, dakle plan je bio jasan - udariti svom snagom na protivnika i uzeti pobedu.

Međutim, dotad već osokoljeni "Šumari" imali su svoje planove i ono najvažnije, sjajnu igru i organizaciju koja im je omogućila da održe egal borbu i sa ofanzivnijom postavkom rivala.

Notingem je, kada se na kraju sve sabere, bio i bliži pobedi, imaju i da žale za takvim ishodom domaći, ali ono za čim neće sigurno je sjajna partija koju su pružili i koja im, ako je budu ponovili do kraja sezone, garantuje miran ostanak u eliti.

Čelsi je posle ovog kiksa ostao na osmoj poziciji na tabeli.

Standings provided by Sofascore

Video: Incident na utakmici Čelsija i Juventusa: Fudbalerka srušila navijača koji je uleteo na teren

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA