≫ 

Bruka na Peleovoj sahrani: Navijači se međusobno potukli, policija ih razdvajala i odvlačila u stranu

Scene koje nimalo ne priliče oproštaju od jednog od najvećih fudbalera svih vremena

  • 1
Pele, sahrana Foto: Tanjug / AP

Brazil se danas oprašta od jedne od najvećih legendi fudbala, Pelea, a u jednu od najvećih zemalja Južne Amerike doputovale su brojne visoke zvanice, među kojima su i predsednik FIFA, Đani Infantino, ali i bivši saigrači čuvenog igrača.

Međutim, ne protiče sve mirno i dostojanstveno, što bi se očekivalo od oproštaja od sjajnog Pelea. Izbila je svojevrsna bruka, kada je u povorci koja je pratila kovčeg legendarnog fudbalera došlo do tuče između navijača.

Kako prenosi portal Metropoles, u pitanju su bili navijači Santosa, koji su napali člana najvatrenije navijačke grupe Palmeirasa, Panča Verde, koja je takođe došla da se oprosti od čuvenog fudbalera.

Na snimku se može videti kako je jedan navijač oboren na zemlju, a zahvaljujući brzoj intervenciji policije, sprečena je dalja eskalacija sukoba i time samim i veća bruka, iako ni ovo svakako ne šalje lepu sliku u svet.

Inače, preko 230.000 Brazilaca došlo je da oda poslednju poštu Peleu na stadionu Santosa u Brazilu od jučerašnjeg dana. Kako je juče navedeno, svemu je prisustvovao i predsednik ove zemlje, Luis Injasio Lula da Silva.

Video: Reke ljudi se slivaju prema stadionu Santosa kako bi se oprostili od legendarnog Pelea

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beda

    3. januar 2023 | 19:33

    Eto koliko postuju coveka i fudbal.Nisu mogli da se obuzdaju na par sati.Mislim da ovo cak ne bi ni delije ni grobari uradili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA