≫ 

Igrao na Svetskom prvenstvu u fudbalu i član je kuće slavnih, a danas živi kao beskućnik na ulicama

Teška životna priča Pola Džejmsa

  • 7
Pol Džejms, beskućnik, igrao Svetsko prvenstvo Foto: Kevin Quigley / dmg media / Profimedia

Legendarni kanadski reprezentativac Pol Džejms, bivši fudbaler, koji je svojevremeno igrao na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine, dotakao je dno života.

Rođeni Velšanin, koji je nastupao za Kanadu i odigrao 47 utakmica u dresu nacionalnog tima, a kasnije bio selektor Kanade za igrače do 20 godina, već šest godina živi kao beskućnik uz problem sa zavisnošću od droge i u najgoroj bedi.

Njega su na ulicama Londona pronašli novinari Dejli Mejla, koji su ga i fotografisali kako prosi ogrnut ćebetom, dok je pored sebe imao i kafu, koju mu je kupio neko od prolaznika, koji mu povremeno ubacuju kovanice novca dok prolaze pored njega.

Džejms je u Meksiku 1986. godine bio na vrhuncu slave, igrao je kao starter sve tri utakmice za Kanadu u grupnoj fazi Mundijala, što je ovoj zemlji bilo prvo učešće na velikoj smotri sve do sada u Kataru kada su nastupili drugi put.

Džejms je čak i uvršten u Fudbalsku kuću slavnih u Kanadi.

On je već 1998. godine napustio Kanadu zbog optužbi da je konzumirao kokain, a sada prosi u Londonu i većinu svojih stvari nosi u crnoj sportskoj torbi.

- Moja fudbalska karijera je bila sve. Nije trebalo da propustim nijedan dan na poslu. Da se sutra ubijem, što neću, ljudi bi razumeli. Jer to je bila krvava brutalnost. Zašto prosim? Da mogu da budem nezavisan. Da se vratim u normalu. Da mogu da nosim novu odeću, a ne iskorišćenu -  rekao je Džejms, koji četiri godine nije vidio nikoga iz svoje porodice.

Majka mu je umrla u junu, a on je saznao tek dva meseca kasnije. Nada se da će mu priča u Dejli Mejlu pomoći da se poveže sa ocem, sa kojim nije u konaktu godinama i da mu je to trenutno najveća želja u životu.

Video: Beskućnik sve daje za šah: Iza sebe ima pet diploma, boravak u zatvoru, a krasi ga veliko srce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    4. januar 2023 | 19:45

    Mogu da razumem da neko prosi jer mu je rat, zemljotres, požar, poplava...uništilo sve. Da neko bude pun kao brod pa završi u slivniku, e za to nemam razumevanja.

  • Febo

    4. januar 2023 | 19:18

    A kad je imao Para, dal su ga interesovali otac I majka

  • L

    4. januar 2023 | 18:31

    Sto mi ga zao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA