≫ 

Totenhem je šampion najave boljih dana: Kejn i družina pokazali da ponekad zaista mogu mnogo

Da li je ovo bio samo bljesak koji će vremenom izgubiti na lumenu?

  • 0
hari kejn Foto: Tanjug/Ap

Kiks u prvoj, pa uraganski fudbal od Totenhema u drugoj utakmici postkatarske sezone. Poraz od Aston Vile je, očito, uozbiljio igrače Antonija Kontea, nema sumnje da je i Italijan mrkim pogledima iz kojeg je sevao bes tražio prethodnih dana odgovorne za poraz od Vile na treninzima, otud i daleko, daleko bolja, odgovornija i efikasnija partija ekipe u duelu sa Kristal Palasom, i ubedljiva pobeda - 4:0!

Strelci za "Pevce" na "Selhrst Parku" bili su Hari Kejn u dva navrata (48, 53), Met Doerti (68), Hong Min Son (72). 

Bila je ovo efektna i autoritativna predstava Kontoeovg tima, sa mnogo energije i želje koja je, u ovoj meri, izostala u prethodnom duelu, a ovakva pobeda nagoveštava i bolje dane, uzlet u borbi za najviše pozicije do kraja sezone. Da li?

Neko će reći "već viđeno" od Totenhema, samo kratak bljesak pre onoga što će neminovno ponovo doći, pad u prosečnost i mesto iza najboljih u ligi. Šampioni najave boljih dana su poručili ostatku lige da se na njih, ponekad, može ozbiljno računati...

Nije se imalo kud, nisu odmakli previše ni Siti, ni Njukasl, ni Junajted, pa je meč sa Palasom bio od krucijalne važnosti da se održi korak za timovima od drugog do četvrtog mesta. I položili su "Pevci" ovaj ispit u komšiluku sa česitom desetkom, savršeno su postavili igru, ekipa je bila svesna šta joj je činiti danas i pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Stigla je od strane engleskog tragičara sa Mundijala.

Kejna će dugo proganjati promašeni penal protiv Fracnuske i to košmarno veče iz Dohe, koje može ublažiti samo na ovaj način. Golovima. Samo golovima. Dva je danas upisao na svoj ovosezonski konto, dva u idealnom momentu da stvari na "Selhurst Parku" legnu tamo gde treba.

Sa 0:2, teško je bilo domaćima da se nadaju bilo čemu...

Totenhem je plesao na krilima samopouzdanja i vođstva koje je, prema svemu vienom do tada, moglo da bude samo ubedljvije. Za takav scenario pobrinuli su se Doerti i Son, time i obesmislili poslednjih dvadesetak minuta utakmice danas dva potpuno neravnopravna rivala.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA