≫ 

Ko su Zvezdini novi klinci u prvom timu? Proizvodi crveno-bele fabrike koji su budućnost kluba

Zvezda ne mora da brine za budućnost

  • 10
Fudbal Crvena Zvezda pripreme mladi Foto-montaža: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde započeli su pripreme za prolećni deo sezone, a na zvaničnoj prozivci šef stručnog štaba crveno-belih, Miloš Milojević, mogao je da računa na 36 fudbalera. Ipak, ono što posebno upada u oči jeste broj mladih fudbalera u timu, a posebno direktnih izdanaka Zvezdine omladinske škole.

Kockice su se sklopile, Miloš Milojević je sačinio pravi spoj mladosti i iskustva. Tu je glavna okosnica tima iz Ljutice Bogdana, uz koje će čak devet momaka učiti i sticati iskustvo u seniorskom fudbalu, iako su gotovo svi "dečaci" već probili led. Sada imaju priliku da treniraju sa nosiocima Zvezdinih uspeha, a imaće itekako dovoljno vremena i na pripremama u Antaliji, da se nametnu stručnom štabu i zasluže svoje mesto na terenu. Ipak, sigurno da crveno-beli ne moraju da brinu za budućnost.

GOLMANI

Milan Borjan je među stativama obeležio noviju eru crveno-belih, a sada će uz njega stasavati i mladi Marko Ćopić i Jovan Miladinović.

Marko Ćopić je rođen 14. jula 2003. godine u Beogradu, a još kao petlić, obukao je dres Crvene zvezde. Prošao je sve kategorije Zvezdine omladinske škole, a interesantan podatak je da je u svakoj od kategorija, uključujići i prvi tim, osvajao titulu šampiona. Svojim talentom i predanošću skrenuo je pažnju upravi crveno-belih, te ja tako u junu 2019. godine stavio paraf na svoj prvi profesionalni ugovor. Nosio je dres razvojnog tima, Grafičara, kao i Radničkog iz Sombora gde je bio na pozajmicama. Ovo neće biti prve pripreme za Ćopića, jer je već imao priliku da uči i upija znanje od iskusnijih kolega.

Jovan Miladinović Foto: FK Crvena zvezda

Konkurencija među stativama biće mu mladi Jovan Miladinović, momak rođen 20. januara 2007. godine u Kraljevu. Ni za njega ovo neće biti prve pripreme, jer je i on već imao priliku da se nađe među prvotimcima. Ovaj talentovani 15-godišnjak važi za veliku nadu Zvezdine fudbalske akademije i već sada dokazuje da je pred njim svetla fudbalska budućnost. Ove sezone, talentovani čuvar mreže branio je za omladinsku selekciju crveno-belih, gde je upisao 16 nastupa i primio 19 pogodaka. Takođe, bio je i jedan od istaknutijih igrača u timu Zorana Rendulića, u Ligi šampiona za mlade, gde je Zvezda eliminisana posle dramatične penal serije od AZ Alkmara.

ODBRANA

Strahinja Eraković svakako važi za stub defanzivne linije crveno-belih, i to kao jedan od najtalentovanijih izdanaka škole koja se nalazi iza juga Marakane. "Nebrušeni dijamant" Zvezdine odbrane, iz meča u meč pokazuje sve veći potencijal, a njegovim stopama mogli bi da krenu i Stefan Leković i Vuk Bogdanović.

Stefan Leković je rođen 9. januara 2004. godine, a prve ozbiljnije fudbalske korake načinio je upravo u Ljutice Bogdana. Prošao je gotovo sve mlađe kategorije crveno-belih, bio na kaljenju u Grafičaru, a potom dočekao svoje vreme i poziv u seniorsku selekciju. Nedugo zatim, tačnije, 10. jula 2022. godine, Leković je dobio i priliku da debituje, na meču protiv niškog Radničkog, kada su crveno-beli slavili sa 4:0. Ipak, nije imao veliku minutažu među prvotimcima, te je svoj talenat brusio u omladinskoj selekciji. Nosio je kapitensku traku oko ruke u mečevima Lige šampiona za mlade protiv Omonije, kao i protiv AZ Alkmara, i bio jedan od predvodnika ekipe koju sa klupe vodi Zoran Rendulić. Do sada je zabeležio 3 nastupa za prvi tim, a za očekivati je da u pripremnim mečevima dobije više prostora i pokaže sa čime raspolaže.

Stefan Leković Foto: FK Crvena zvezda

Mogao bi Leković da zaigra i u tandemu sa Vukom Bogdanovićem, defanzivcem rođenim 3. aprila 2002. godine. Bogdanović je takođe dete Crvene zvezde, s obzirom na to da je ponikao u omladinskoj školi crveno-belih. Natupao je i za Rad, kao i za subotički Spartak, da bi na kraju ponovo obukao dres crveno-belih. U timu koji sa klupe predvodi Miloš Milojević, do sada je zabeležio samo dva nastupa, a zapaženiju minutažu mogao bi da dobije na pripremama u Turskoj, s obzirom na to da Zvezdu očekuje šest kontrolnih utakmica.

SREDINA I NAPAD

Svakako da su, nastupajući za Grafičar, pažnju na sebe skrenula i braća, blizanci Jovan i Nikola Mituljikić. Nešto uspešniji u prvom delu sezone bio je Jovan Mituljikić, koji je blistao u dresu Grafičara, u Prvoj ligi Srbije. On je na 17 odigranih mečeva, uspeo da postigne 7 pogodaka i upiše jednu asistenciju, i tako se istakne kao najbolji strelac tima sa Senjaka. Sa druge strane, njegovog brata blizanca Nikolu, mučila je povreda tokom prvog dela sezone, te je nastupio na svega devet mečeva. Uz to, postigao je dva pogotka i jednom asistirao. To ne umanjuje talenat ovog napadačkog dvojca, rođenog 2003. godine. Ovo neće biti prve pripreme za talentovane blizance, s obzirom na to da su i pod komandom Dejana Stankovića trenirali u Turskoj, međutim, brzo su vraćeni u Grafičar.

Jovan i Nikola Mituljikić Foto: FK Crvena zvezda

Znatno veću minutažu u prolećnom delu sezone, mogao bi da dobije talentovani napadač, Jovan Mijatović. Momak rođen 11. jula 2005. godine, protekle jeseni je nastuapo u sjajnoj formi, kako u Grafičaru, tako i u Zvezdi. Blistao je u dresu omladinske selekcije Crvene zvezde, a uz to je i u seniorskoj konkurenciji brzo skrenuo pažnju na sebe. Upisao je i dva nastupa u Ligi Evrope, gde je postao i najmlađi debitant, kada je sa samo 17 godina istrčao na travnatu podlogu protiv Ferencvaroša. Zvezdina "devetka" je upisala i asistenciju u Superligi, i to na meču protiv Kolubare, kada je asistirao za Aleksandra Pešića. Nema sumnje da je pred Mijatovićem svetla fudbalska budućnost, što pokazuje iz meča u meč.

Jovan Mijatović Foto: FK Crvena zvezda

Takođe, iako nisu izdanci Zvezdine fudbalske akademije, ne treba zaboraviti ni Nemanju Motiku i Stefana Mitrovića. Mitrović se ipak, nešto bolje snašao, te će crveno-beli morati dobro da se pomuče da ga zadrže u svojim redovima, s obzirom na to da je Porto već pokazao interesovanje za krilnog napadača. Sa druge strane, Motika će ponovo imati priliku da se dokaže i nametne stručnom štabu, i treneru Milošu Milojeviću. Nije imao previše zapaženu ulogu u jesenjem delu sezone, ali za očekivati je da Milojević na pripremama promeša karte, i pruži šansu mladima, a između ostalih i Motiki. Bilo kako bilo, Zvezda ne mora da brine za svoju budućnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    5. januar 2023 | 20:35

    Ima li ista lepse od nase dece ❤😍🥰⚽️🏆🏅

  • Sve više liče na franjevce

    5. januar 2023 | 21:45

    Ma tako je baš, a kada počne prvenstvo nigde ih nema. Kulibali i ostali u igru, oni su budućnost...za Zonu

  • Sasa

    5. januar 2023 | 21:08

    Samo da zaigraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA