≫ 

Hrvati na ceni posle Mundijala: Oršić već u Premijer ligi, Juranoviću se "smeši" Primera, Joška čeka bajka

Očekivano,

  • 0
Josip Juranović Foto: Tanjug/AP

Hrvatski fudbalski reprezentativci koji su bili deo tima u Kataru gde su "kockasti" uzeli svetsku bronzu, neće imati nikakav problem da nađu novo "uhlebljenje" ako to požele, i ako ih klub pusti, tokom transfer perioda. Jednostavno, hrvatski fudbaleri su hit na pijaci, najtraženija "roba", i veliki broj klubova iz najjačih liga zna da kada je u pitanju Hrvat, neće biti greške u proceni kvaliteta.

Aktuelni prelazni rok se zahuktava, a trojica hrvatskih reprezentativaca su u žiži, od kojih je jedan, prema poslednjim informacijama, rešio sebi pitanje kluba za narednu sezonu. U pitanju je špic zagrebačkog Dinama Mislav Oršić koji je u 30. godini uspeo sebi da isposluje unosan transfer u Premijer ligu Engleske. Član Dalićeve "bronzane" postave nastavlja karijeru u Sautemptonu.

Dinamo će, na ime transfera, prihodovati deset miliona funti od kluba sa juga Engleske.

Deluje da je samo pitanje je dana kada će senzacionalni Joško Gvardiol (20) postati najveći transfer hrvatskog fudbala u istoriji. Svi su nagoveštaji da će se to i dogoditi. Da li ove zime ili na leto, ili do kraja godine, to je gotovo sigurna stvar, sudeći prema interesovanju koje pobuđuje ovaj momak.

Gvardiol je u Kataru potvrdio svetsku klasu, izrasta u jednog od najboljih defanzivaca sveta i kao takav, njegov dalji karijerni put može ići samo ka najvećim klubovima.

- Neverovatan je iznos koji je ponudio Real Madrid za bivšeg igrača Dinama i aktuelnog igrača RB Lajpciga i reprezentacije. Prema navodima italijanskih medija, predstavnici Reala i Lajpciga dvaput se sastali u poslednje vreme i navodno je dogovoren transfer od 120 miliona evra koji bi bio plaćen u dve rate od 60 miliona. Doduše, Gvardiol bi više zarađivao u Čelsiju (devet miliona evra godišnje), u madridskom gigantu imaće "samo" šest miliona, ali Joško želi u Real pa bi mogao zaigrati s Lukom Modrićem - pišu hrvatski mediji o Joškovoj situaciji.

Dodaju i to da sve to sa zanimanjem prate u Dinamu jer bi takav transfer Gvardiola do vrha napunio blagajnu "Modrih". Naime, Lajpcig je Dinamu platio 16 miliona u startu te plaćao za svaki njegov nastup Zagrepčanima dok je bio na pozajmici i transfer se popeo na 18,8 miliona evra. No Dinamo ima pravo na 20 posto od zarade Lajpciga u prodaji Gvardiola pa bi tako Dinamo mogao dobiti 20-ak miliona evra i na Jošku ukupno zaraditi 39 miliona evra!

Konačno, ove zime klub bi mogao da promeni još jedna hrvatski junak iz Katara, sjajni desni bek Josip Juranović, za koga je na adresu Seltika stigla prva konkretna popnuda - i to iz Primere.

Za jednog od najboljih igrača Hrvatske na Mundijalu, bez dileme i najprijatnije iznenađenje u timu, Espanjol nudi Seltiku osam miliona evra. I nije jedini koji bi video Juranovića u svojim redovima. Situaciju prati i italijanska Monva, premda Španci zasad deluju konkretnije i ozbiljnije u borbi za potpis ovog fudbalera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA