I Francuzi prozvali Lovrena zbog ustaškog pozdrava, on im odgovorio: "To je okrutno"

Fudbaler reprezentacije Hrvatske oglasio se putem Instagrama

  • 6
Dejan Lovren Foto: Bagu Blanco/Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hrvatski štoper, Dejan Lovren stigao je u Lion u senzacionalnom transferu iz Zenita, znajući da je prethodno bio kapiten ruskog tima i jedna od glavnih uzdanica.

Prema navodima ruske štampe, razlog je bila neadekvatna proslava bronze na Mundijalu, tokom koje je između ostalog pevao i pesme sa ustaškom konotacijom uz iste takve pozdrave.

Ni u Francuskoj nisu "odmarali" Lovrena, gde su ga prozvali zbog neumesnih poteza, a Hrvat je posle svega odlučio da se oglasi na Instagramu.

- Nakon nekih članaka iz raznih medijskih kuća u Francuskoj, želio bih da istaknem da je svaka implikacija da podržavam bilo kakvu vrste fašističke simbolike lažna. Takođe, to je okrutno prema nekome čije je detinjstvo prekinuto i oštećeno zbog ekstremističke politike koja je dovela do rata u mojoj zemlji. Najoštrije osuđujem svaki oblik ekstremizma pa tako i fašizam i svu njegovu simboliku. Volim svoju zemlju i moj patriotizam nikada ne treba zameniti sa nacionalizmom - poručio je Dejan.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Dejan Lovren (@dejanlovren06)

Francuzi su pitali i njegovog trenera, Lorana Blana za komentar povodom ispada Lovrena na proslavi.

- Ne želim razgovarati o stvarima koje nemaju veze sa fudbalom. Lovren poštuje svoju porodicu, suprugu, decu, domovinu... Stoga, sretnete li ga, pitajte njega za komentar - kratko je rekao Blan.

Video: Lovren brutalno izvređao hrvatskog novinara: Smrade jedan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    7. januar 2023 | 11:40

    Problem ovog momka je ili nedovoljno obrazovanja ili iskrena zadojenost nacizmom. Trećeg nema.

  • Tt

    7. januar 2023 | 11:37

    Kako god. Evropa pod nacizmom ima jezivu prošlost, ne tako davnu, pa nacističke pozdrave javnih ličnosti ne prašta.

  • Miroslav

    8. januar 2023 | 15:33

    Ne. To nije okrutno. Okrutno je klati civile i žive ih bacati u jamu. USTAŠE su bile "ZA DOM SPREMNI" to činiti sa uživanjem, samo vaša je svest (čast izuzecima) nekako imuna na dokaze da je to tako. Čak šta više, uživate u ruganju pri spominjanju istine. Nemci su ubistva upražnjavaju industrijski, a ujke su od toga stvorili umetnost. Uostalom, kraj dvadesetog veka karakteriše povratak nacizma. Zato Evropa ne slavi Dan pobede nad fašizmom nego dan pomirenja sa njim. I na kraju, što reče onaj starac - SAMO TI SINKO RADI SVOJ POSAO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA