≫ 

Radonjićev igrač se kandiduje za gradonačelnika Atine? Nedavno je platu poklonio čistačicama u "OAKA" Areni

Papas je tražio nekoliko dana da porazmisli o odluci

  • 0
nikos papas Foto: MN Press

Grčki košarkaš Nikos Papas (32) blizu je odluke da se kandiduje za graonačelnika Atine na izborima koji će se održati početkom oktobra ove godine, prenose grčki mediji.

Papasa je za tu funkciju predložio lider stranke Siriza i nekadašnji premijer države Aleksis Cipras, koji će, ako Papas bude prihvatio njegov prelog, i obelodaniti kandidaturu košarkaša za gradonačelnika prestonice.

Papas je trenutno ugovorom vezan za Panatinaikos, istina retko dobija šansu kod Dejana Radonjića, a ukoliko bude uplovio u političke vode to će značiti i definitivan rastanak od profesionalnog bavljenja sportom.

Papas je inače poznat po svom širem društvenom delovanju, košarka nije jedina stvar koja mu je preokupacija, zapravo je ona to sve manje, a u proteklih nekoliko godina angažovao se uglavnom u ispomoći najugroženijim slojevima društva.

Nekadašnji reprezentativac Grčke oduševio je sve ne tako davno kada je donirao novac čistačicama u "OAKA" Areni uz izvinenje što ih je ignorisao dugi niz godina. Papas je poznat i po tome što organizuje košarkaške turnire za zatvorenike.

Ukoliko se bude kandidovao za gradonačelnika Atine, glavni protivkandidat biće mu Kostas Bakojanis.

nikos papas Nikos Papas u akciji pomoći narodu tokom požara u Grčkoj pre nekoliko godina Foto: twitter/Alex_Xenikakis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA