Treća runda FA kupa: "Petarda" Brajtona, Totenhem i Lester se mučili pa pobedili, Njukasl ispao od trećeligaša

Uzbudljiv dan na engleskim terenima

  • 0
Brajton - Brentford Foto: Tanjug/AP

Tokom današnjeg dana, odigrana je 21 utakmica engleskog FA kupa, a većina favorita opravdala je ulogu i bez većih problema se plasirala u narednu rundu takmičenja.

Prvi dueli, počeli su od 13 časova i 30 minuta, a najviše pažnje privukao je svakako "premijerligaški" duel Kristal Palasa i Sautemptona. Gosti su na kraju, posle preokreta uspeli da slave, iako je domaći tim imao svoje šanse, a čak i više puta pretio.

U ostalim susretima u istom terminu, Lester je slavio protiv Džilingema na gostovanju sa 1:0, a istim rezultatom je i Totenhem bio bolji od Portsmuta. Četiri gola viđena su na meču Prestona i Hadersfilda, koji je pripao domaćem timu koji je slavio sa 3:1, dok je Reding bio bolji od Votforda sa 2:0.

Portsmut - Totenhem Foto: Tanjug/AP

Najveći broj mečeva igran je od 16 časova, i baš u tom terminu viđeno je najviše iznenađenja. Najveće je svakako eliminacija Notingem Foresta, koji je poražen od Blekpula sa ubedljivih 4:1, a jedno od iznenađenja je i Barnli, koji je na gostovanju deklasirao Bornmut sa 4:2. Borhem Vud i Akrington su su remizirali sa 1:1, a remi je viđen i na meču Česterfilda i VBA, koji je završen rezultatom 3:3.

Bornmut - Barnli Foto: Tanjug/AP

Flitvud je u uzbudljivom meču slavio sa 2:1 protiv QPR-a, dok je Ipsvič deklasirao Roterhem sa 4:1. Fulam je kao favorti slavio protiv Hala na gostovanju sa 2:0, dok je Brajton demonstrirao silu i razbio Midlzbro sa 5:1. Šefild Junajted je slavio protiv Milvola sa 2:0, a Sanderlend je bio bolji od Šrezburija u uzbudljivom meču sa 2:1.

Midlzbro - Brajton Foto: Tanjug/AP

Četiri meča igrala su se od 18 časova i 30 minuta, a u centru pažnje bio je susret Brentforda i Vest Hema, koji je pripao gostima minimalnim rezultatom. Koventri i Vreksam su priredili pravi spektakl sa čak sedam pogodaka, a na kraju su slavili gosti sa 4:3, dok je Grimsbi minimalnim rezultatom savladao Barton. Jedini remi u ovom terminu, delo je Lutona i Vigana, koji su igrali 1:1.

Brentford - Vest Hem Foto: Tanjug/AP

Verovatno i najveći šok je ispadanje ekipe Njukasla, koja je poražena od trećeligaša, ekipe Šefild Venzdeja sa 2:1. Za sam kraj večeri, Liverpul i Vulvsi su priredili pravi spektakl na Enfildu, a na kraju je rezultat glasio 2:2, te će utakmica biti ponovoljena, kako nalažu pravila FA kupa.

Šefild Venzdej - Njukasl Foto: Tanjug/AP

Sutra je na programu 8 mečeva, a svakako najviše pažnje privlači derbi Mančester Sitija i Čelsija, koji je na programu od 17 časova i 30 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA