Siti razmontirao Čelsi u kupu: Poker "Građana" protiv "Plavaca" na krilima Mareza

Nemoćan je bio tim iz Londona

  • 0
Mančester Siti - Čelsi Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su ekipu Čelsija rezultatom 4:0, u okviru trećeg kola FA kupa. Ovo je druga pobeda "Građana" nad "Plavcima" u samo četiri dana, pošto su prethodno izabranici Pepa Gvardiole slavili i u okviru Premier lige sa 1:0.

"Građani" su mnogo bolje otvorili utakmicu, što su uspeli da krunišu pogotkom sredinom prvog poluvremena, tačnije, u 23. minutu, kada je Rijad Marez fenomenalnim udarcem iz slobodnjaka skinuo paučinu sa gola Kepe.

Mančester Siti - Čelsi Foto: Tanjug/AP

Rapsodija Mančesterovih igrača se nastavila samo sedam minuta kasnije, kada je Hulijan Alvarez pogodio sa bele tačke, ali ni tu nije bio kraj.

Osam minuta kasnije, Kajl Voker je pravovremeno utrčao i ispratio pas, i nakon toga uposlio Fila Fodena, koji je sa peterca "matirao" nemoćnog Kepu Arizabalagu.

Mančester Siti - Čelsi Foto: Tanjug/AP

Čelsijevi fudbaleri su delovali potpuno nemoćno i neorganizovano, što svedoči i to da u prvih 45 minuta pratično nisu imali udarac ka golu protivnika.

Ništa bolje nije bilo ni u drugom delu utakmice. Nizali su se napadi Sitija, što se na kraju isplatilo pet minuta pre kraja utakmice, kada je Rijad Marez po drugi put pogodio, ovog puta sa penala, i tako zapečatio debakl Čelsija, i novu pobedu svog tima.

Mančester Siti - Čelsi Foto: Tanjug/AP

Jasno je da su "Plavci" u velikoj krizi, što svedoče i rezultati u poslednje vreme. Tim iz Londona na poslednjih osam susreta ima samo jedan trijumf, jedan remi, i čak šest poraza, te se postavlja pitanje, da li je vreme za neke promene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA