≫ 

Gorela Atina, Srbin u grotlu doživeo prvi poraz u sezoni, trka za titulu u Grčkoj biće luda

Panatinaikos Ivana Jovanovića poklekao u komšiluku protiv AEK-a, ali ostaje lider na tabeli

  • 0
stadion aeka Foto: Printscreen/Sport 1

Fudbaleri AEK-a savladali su Panatinaikos u velikom gradskom derbiju, i derbiju čitavog grčkog šampionata rezultatom 1:0 (0:0) i primakli se lideru na samo četiri boda zaostatka, ujedno naneli četi srpskog trenera Ivana Jovanovića prvi poraz u sezoni!

Na novom stadionu AEK-a "Aja Sofiji" koja nosi i komercijano naziv "OPAP Arena", navijači domaćeg tima priredili su istinski spektakl i paklen doček za lidera koji je u prethodnih 16 rundi imao učinak od 13 pobeda i 3 remija. Trijumf ili egal, za PAO je bio priželjkivan ishod, domaći su kako su znali i umeli morali da dođu do tri boda - posle rovovske bitke uspeli su da ostvare cilj.

Strelac jedinog gola bio je Meksikanac Orbelin Pineda u 68. minutu.

To je, ispostavilo se, bio i ključni trenutak utakmice iako je bilo još mnogo vatre na obe strane, posebno je dinamično i uzbudljivo bilo u dodatnom vremenu u kojem je Panatinaikos pogodio prečku, a AEK promašio penal dva minuta kasnije!

Tragičar gostiju u ludoj završnici bio je Focis Joanidis koji je u 98. minutu, posle kiksa odbrane AEK-a, savladao golmana rivala, ali je lopta završila na prečki!

Na drugoj strani, na vrhuncu uzbuđenja, sudija je pokazao na belu tačku, navijači domaćeg tima bili su u transu u tom momentu, međutim brzo ih je "ohladio" golman Panatinaikosa Brinjoli odbranivši penal Garsiji. Sačuvao je čuvar mreže gostiju svoj tim tada, održao ga u životu, ali je ostalo premalo vremena da se dođe do egala i pozitivnog rezultata danas.

PAO, dakle, ostaje lider, sada sa četiri boda više od AEK-a, nisu predaleko PAOK i Olimpijakos i kako stvari stoje, može ova sezona u grčkoj ligi biti jedna od najuzbudljivijih koje smo gledali poslednjih godina.

Video: Jovanović: Važnost utakmice za obe ekipe je uticala da nema lepote

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA